Ξέσπασε ο Νίκος Αποστολόπουλος για την υπόθεση Πολυχρονόπουλου: «Όλες Μαρίες Αντουανέτες είστε! Να φάει παντεσπάνι ο λαός»

«Κόλαφος» ο σχεδιαστής

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency

Τη δική του θέση πάνω στην υπόθεση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» έδωσε ο σχεδιαστής Νίκος Αποστολόπουλος μέσα από την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Όπως είπε, μένει δίπλα στον χώρο όπου λειτουργεί η κουζίνα, έχει δει με τα μάτια του πολλές φορές τις συνθήκες κάτω απ' τις οποίες τρώνε οι άνθρωποι εκεί, σε αντίθεση με πολιτικούς που δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ τις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ήταν πάντα ευγενής, ενώ τον λόγο έχει η δικαιοσύνη. Ωστόσο ήταν έντονος σε ό,τι αφορά τις ευθύνης της Εκκλησίας, του Δήμου και του Κράτους, λέγοντας ότι θα έπρεπε πρώτα να ασχοληθούν εκείνοι ή έστω εκ των υστέρων να προσφέρουν στήριξη στο έργο της Κοινωνικής Κουζίνας.

Δείτε επίσης: Ελένη Μενεγάκη: «Καμιά φορά μένει η στάμπα στο μυαλό μας ότι...» - Το σχόλιο της για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο

«Το ήξερα πολύ καλά, γιατί είναι δίπλα στο σπίτι μου. Κυρίως την εποχή του κορονοϊού, πολλοί άνθρωποι κι εγώ μαζί, πήγαινα σε αυτό το μέρος επειδή ήθελαν πρώτες ύλες. Μου έδιναν και φίλοι μου χρήματα, με τα οποία ψώνιζα πράγματα και τους τα πήγαινα. Τον άνθρωπο τον είχα συναντήσει μερικές φορές, ήταν πολύ ευγενικός και με ευχαριστούσε πάντα», είπε αρχικά ο Νίκος Αποστολόπουλος.

Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα σε Νίκο Αποστολόπουλο και Νίκο Ευαγγελάτο

Ο σχεδιαστής συνέχισε σε πιο έντονο ύφος: «Δεν μπορούμε να προσάψουμε τίποτα στον άνθρωπο πριν αποφασίσει η δικαιοσύνη. Όλη η ιστορία για μένα ξεκινάει από ένα “τρίγωνο των Βερμούδων”. Αφήστε τον Πολυχρονόπουλο, οι υπεύθυνοι είναι το “τρίγωνο των Βερμούδων κράτος-δήμος-Εκκλησία”. Αυτοί φταίνε για όλα. Έπρεπε να έχουν δώσει έναν ιδιαίτερο χώρο για να γίνεται αυτή η ιστορία, και να την ελέγχουν. Σε αυτό το μέρους υπάρχουν και πολλοί ναρκομανείς που τρώνε ή κοιμούνται απ' έξω, μέσα στη βροχή, δεν μπορούν να μπουν ούτε μέσα να προφυλαχτούν, να φάνε ένα πιάτο φαΐ».

Ο σχεδιαστής τόνισε πως ο κ. Πολυχρονόπουλος δεν πήρε χρηματική βοήθεια από εκείνον, παρά μόνο χρήσιμες ύλες: «Ποτέ δεν του έδωσα λεφτά και δεν μου ζήτησε. Μόνο πρώτες ύλες και προϊόντα για καθαρισμό. Υπάρχουν άνθρωποι, πολιτικοί κυρίως, που τρώνε πολλά λεφτά και δεν δίνουν σε άνθρωπο. Μην πω ονόματα, “Θου φυλακή τω στόματί μου”. Δεν θέλω να δικαιολογήσω κανέναν.

Κλείνοντας ο Νίκος Αποστολόπουλος δήλωσε: «Την έχουμε χάσει ήδη την αλληλεγγύη μας. Υπάρχει κοινωνικό κράτος; Εδώ δεν έχουν δώσει λεφτά στους σεισμόπληκτους, σε αυτούς που καήκανε, που πνιγήκανε ο Πολυχρονόπουλος είναι το θέμα; Στα Τέμπη πού πήγανε τα λεφτά που δώσανε στους περιφερειάρχες; Στις τσέπες τους πήγαν. Είναι αδικία, γιατί αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν γι' αυτούς τους ανθρώπους. Να βρούνε την αλήθεια και να την πούνε αλλά να συνεχιστεί και αυτό το έργο. Και να βρεθεί ένας χώρος από το κράτος, όπου να ελέγχετε, να πηγαίνουμε όλοι να βοηθάμε. Να υπάρχουν και τραπέζια να τρώνε σαν άνθρωποι, που τρώνε στα πατώματα. Ελάτε μια μέρα να τα δείτε. Κανείς απ' τους πολιτικούς δεν έρχεται. Πήγε κανείς στην Ομόνοια ή στην Ερμού; Όλα από μακριά τα βλέπουν! Όλοι Μαρίες Αντουανέτες είστε, να φάει παντεσπάνι ο λαός».

Δείτε το βίντεο: