Ραφαέλα Πιτσικάλη: ''Ραγίζουν'' καρδιές με την ανακοίνωση της οικογένειας - Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία της 21χρονης

«Φρόντισε με λεπτομέρεια να μας περιγράψει....»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Vesi Pitsikali - Facebook
Vesi Pitsikali - Facebook

Πολύ δύσκολες είναι οι ώρες, που περνάει τις τελευταίες ημέρες η οικογένεια της Ραφαέλας Πιτσικάλη, της 21χρονης μαχήτρια με καταγωγή από τα Χανιά, που έχασε τη γενναία μάχη που έδωσε με πολύ σπάνια μορφή καρκίνου.

Το κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή στην Αμερική, καθώς είχε μεταφερθεί εκεί με σκοπό να νικήσει για τρίτη φορά τον καρκίνο σε ειδικό αντικαρκινικό κέντρο. Στο πλευρό ήταν συνεχώς η μητέρα της, αλλά και ο πατέρας της, που ταξίδευε από την Κρήτη για να είναι δίπλα στο παιδί του.

Μετά την τραγική είδηση του θανάτου της Ραφαέλας Πιτσικάλη, η οικογένειά της εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία κάνει μια πολύ συγκινητική έκκληση για την ημέρα της κηδείας - σύμφωνα με όσα ζήτησε η 21χρονη λίγο πριν φύγει από τη ζωή.

H ανακοίνωση της οικογένειας της Ραφαέλας Πιτσικάλη για την τελευταία της επιθυμία

«Η Ραφαέλα ήξερε να μάχεται, να χαμογελά και να ονειρεύεται. Ήξερε, επίσης, να δίνει δύναμη σε άλλα παιδιά και νέους που αγωνίζονται απέναντι σε σκληρές και άνισες μάχες.

Μπόρα είναι, θα περάσει“»“, έλεγε. Και πέρασε. Η Ραφαέλα πέρασε για πάντα στο φως. Νίκησε. Γιατί θα είναι πάντα εδώ μαζί σας. Μαζί ΜΑΣ. Εμείς, οι γονείς και τα αδέρφια της, θα ακολουθήσουμε όλες τις επιθυμίες της όπως φρόντισε με λεπτομέρεια να μας τις περιγράψει.

Η Ραφαέλα θέλει να συνεχίσει να στηρίζει το έργο του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Η εκπλήρωση της ευχής της ήταν ένα ουράνιο τόξο μέσα στην καταιγίδα της. Αντί στεφάνων, παρακαλεί να γίνουν δωρεές με σκοπό την εκπλήρωση ευχών παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

Αντιπροσωπεία του Κάνε-Μια-Ευχή θα παρευρεθεί στην τελετή αποχαιρετισμού, ενώ όποιος θέλει να ενισχύσει τον σκοπό του Οργανισμού μπορεί να επικοινωνήσει στο 210 9637660 (εναλλακτικά: 6937 038414)», αναγράφει η ανακοίνωση της οικογένειας.

Ραφαέλα Πιτσικάλη - Tελευταία επιθυμία
Vesi Pitsikali - Facebook

Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα της

«Η Ραφαέλα μας ήταν τόσο νέα και τόσο σπουδαία μέχρι και την τελευταία στιγμή. Πίστευε και ήθελε να γίνει καλά. Πάλευε κάθε μέρα με το τέρας. Έγινε ένας άγγελος. Ένας πραγματικός άγγελος έφυγε από την οικογένειά μας.Θα συνεχίσουμε το έργο σου Ραφαελίτσα μου και ότι είχες ονειρευτεί για να είσαι ευτυχισμένη. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο, τον καθένα σας ξεχωριστά που από το υστέρημά του δώσατε παράταση ζωής στη Ραφαέλα μας .Να είστε όλοι πάντα καλά και να έχετε την υγεία σας. Σ’ αγαπάμε παιδί μου και μας λείπεις πολύ. Μπόρα ήταν και πέρασε. Θα έρθουμε να σε βρούμε εκεί που είσαι. 24.01.2024», έγραψε ο πατέρας της Ραφαέλας, Ανδρέας Πιτσικάλης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.