Έλλη Στάη: «Με είχε απειλήσει ότι αν φύγω δεν θα βρω δουλειά πουθενά...» - Σοκάρει με την αποκάλυψή της για την παρενόχληση που δέχτηκε από εκδότη

«Ήμουν πολύ τζόρας...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDP PHOTO/ ΕΛΛΗ ΠΟΥΠΟΥΛΙΔΟΥ
NDP PHOTO/ ΕΛΛΗ ΠΟΥΠΟΥΛΙΔΟΥ

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η Έλλη Στάη. Η παρουσιάστρια μίλησε για την πορεία της στον χώρο της τηλεόρασης και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως γυναίκα από τους άνδρες συναδέλφους της. Μάλιστα αποκάλυψε τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από μεγαλοεκδότη στο ξεκίνημα της.

Τι αποκάλυψε η Έλλη Στάη για την παρενόχληση που δέχτηκε

«Η γυναίκα στην δημοσιογραφία ήταν και παραμένει πολύ δύσκολο, τότε παραπάνω γιατί ήταν λίγες και ειδικά στην τηλεόραση τις προτιμούσαν για pretty face. Ήταν μια μάχη που έπρεπε να δώσεις κι εγώ την έδινα με μανία. Θυμάμαι μια φράση που μου ‘χε πει ο Λαμπρίας: "Μα επιτέλους τι θέλετε; Είστε νέα, ωραία. Θέλετε να κάνετε κάτι που κάνουν οι γέροι και άσχημοι;". Ηταν πράγματι δύσκολο αλλά εγώ δεν θα ‘λεγα ότι καταπιέστηκα και πολύ. Χρησιμοποίησα τον χαρακτήρα μου που σ΄ όλες τις εκδηλώσεις της ζωής μου είναι ένας και συγκεκριμένος», δηλώνει η Έλλη Στάη στη δημοσιογράφο Μυρτώ Λοβέρδου και το bovary.gr.

Δείτε επίσης: «Αυτό για εμένα ήταν πάρα πολύ δύσκολο...» - Η εξομολόγηση της Έλλης Στάη για την ψυχοθεραπεία

«Με ρωτάνε συχνά τι χρειάζεται για να προχωρήσεις. Ο χαρακτήρας του ανθρώπου παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο. Ήμουν πολύ τζόρας. Είχα δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από εκδοτικό μεγαλοπαράγοντα που με είχε απειλήσει κιόλας ότι αν φύγω δεν θα βρω δουλειά πουθενά. Εγώ έφυγα και βρήκα κατευθείαν, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Τότε είχα σκεφτεί μήπως έφταιγα εγώ, αλλά πολύ γρήγορα το πέταξα από πάνω μου» αποκάλυψε η δημοσιογράφος.

«Μετά από περίπου δέκα χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης κατάλαβα ότι η Έλλη Στάη ενδιαφέρει. Αλλά κυρίως το κατάλαβα όταν σταμάτησα την τηλεόραση. Βέβαια έβλεπα μια υπερβολική ένταση στο να μαθαίνουν τι κάνω, να με κυνηγάνε και να γράφουν ό,τι τους κατεβαίνει, αληθινό ή ψεύτικο. Το έβλεπα όταν δούλευα αλλά κυρίως το είδα όταν σταμάτησα, τα τελευταία χρόνια. Καμιά φορά σκέφτομαι αν με θυμούνται», παραδέχεται η Έλλη Στάη.

«Είναι αλήθεια ότι η ζωή μου δεν είναι flat. Έζησα με ένταση. Απ’ την αρχή που πήγα στην τηλεόραση αντιλήφθηκα ότι υπήρχε ενδιαφέρον για μένα. Ξέρω, χωρίς αμφιβολία, ότι όλο αυτό το τροφοδοτούσε η προσωπική μου ζωή. Και το μέτρο χάθηκε και μου επιτέθηκαν και πολλή κακία βγήκε αλλά όχι μόνον. Γιατί βγήκε και μεγάλο ενδιαφέρον, και θετική άποψη. Δεν ήταν μονόπλευρο. Όταν τραβάς την προσοχή, δεν μπορεί να την τραβάς μόνο για αρνητικά πράγματα αλλά και για θετικά» είπε μεταξύ άλλων η 'Ελλη Στάη.