Ξέσπασε η Ευδοκία Τσαγκλή για τα Τέμπη: «Γίνεται ένα έγκλημα, είναι μαχαιριά πάνω στη μαχαιριά»

Συγκλονιστική μαρτυρία

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ξέσπασε η Ευδοκία Τσαγκλή για τα Τέμπη: «Γίνεται ένα έγκλημα, είναι μαχαιριά πάνω στη μαχαιριά»

Λίγες μέρες πριν να συμπληρωθεί ένας χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών, η Ευδοκία Τσαγκλή που επέζησε από το φονικό τρένο, βρέθηκε καλεσμένη στο Πρωινό Σουσού. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην τρομερή συγκάλυψη ευθυνών που έχει γίνει σε αυτό το διάστημα, στην συγκλονιστική ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού, καθώς και για τη ζωή της γενικότερα μετά από αυτό το τραγικό γεγονός.

«Για πολλούς μήνες είχα χάσει το χαμόγελό μου, αλλά σιγά-σιγά έχω αρχίσει να παίρνω τα πάνω μου», είπε αρχικά η πρώην παίκτρια του Big Brother, όταν οι παρουσιαστές σχολίασαν το χαμόγελό της, για να συμπληρώσει όσον αφορά τις ευθύνες που αποδόθηκαν έκτοτε: «Αυτή τη στιγμή βρίσκονται προφυλακισμένοι μόνο ένας επιθεωρητής του ΟΣΕ στη Θεσσαλία και ο σταθμάρχης, έχουν ασκηθεί 15 καινούριες ποινικές διώξεις, σε σύνολο είμαστε στις 30, για διαταραχή στην ασφάλεια των συγκοινωνιών και για πλημμελήματα».

Και συμπλήρωσε: «Η βασική κατηγορία είναι ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ πολλοί άνθρωποι από εμάς μιλάμε για ενδεχόμενο δόλο και μας στηρίζουν αρκετά. Πήγαν πολλά πράγματα λάθος και το βασικό είναι ότι πολλοί γνώριζαν, και με αποδεικτικά στοιχεία, τι επρόκειτο να συμβεί...».

Δείτε επίσης: Ευδοκία Τσαγκλή: Προχωρά σε μήνυση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ - Η δημόσια έκκληση στο Instagram

Η αναφορά της Ευδοκίας Τσαγκλή στην Μαρία Καρυστιανού

Για την ομιλία της μητέρας που έχασε το παιδί της, στην επιτροπή της Βουλής, η Ευδοκία Τσαγκλή δήλωσε: «Η Μαρία Καρυστιανού αντιπροσωπεύει την Ελληνίδα μάνα των Τεμπών, μίλησε νομίζω για τις περισσότερες μανούλες. Τα λόγια της ήταν αληθινά. Ήταν ίσως η πιο σημαντική ομιλία που έχει γίνει σε αυτήν την επιτροπή και χαίρομαι που διαδόθηκε και την άκουσε περισσότερος κόσμος. Πολλές μανούλες δεν έχουν ακόμα την ψυχική δύναμη για να εκφραστούν».

«Το βλέπω εδώ και μήνες, από τις πρώτες μέρες. Στο τέλος θα φταίμε εμείς που μπήκαμε στο τρένο. Είναι απαράδεκτο, γιατί μιλάμε και για τη συγκάλυψη μετά. Το ότι γίνεται ένα έγκλημα, πάνω στο έγκλημα και αντί να αναρρώνεις και να βλέπεις ότι το κράτος σε βοηθάει, που γι' αυτό υπάρχει, να σε ρίχνει ακόμα πιο χαμηλά και να το έχεις απέναντί σου και να προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Επιτέλους ειπώθηκαν αυτά τα πράγματα, και τα έμαθε περισσότερος κόσμος. Αυτά τα περνάμε και είναι μαχαιριά πάνω στη μαχαιριά», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο: