Ιωάννα Παλιοσπύρου για Poor Things: «Προσβάλλει την γυναικεία φύση, μην το δείτε...» - Κατακεραύνωσε την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Δείτε την ανάρτηση της

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDP PHOTO
NDP PHOTO

Σε μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, προχώρησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου το βράδυ της Τρίτης 30/1. Η ίδια, με μία φωτογραφία, σχολίασε την νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, Poor Τhings, η οποία μάλιστα απέσπασε συνολικά 11 υποψηφιότητες για Οσκαρ.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για τα Βραβεία Όσκαρ 2024. Η 96η Τελετή Απονομής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου και θα έχει έντονο ελληνικό χρώμα, με τον Γιώργο Λάνθιμο.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης και το Poor Things συγκεντρώνοντας 11 υποψηφιότητες στα βραβεία Όσκαρ, ανάμεσά τους αυτές της Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Α΄Γυναικείου Ρόλου και Β’ Ανδρικού Ρόλου, φωτογραφίας, είναι σίγουρο ότι θα φέρουν πίσω κάποιον τίτλο, αν και ο ανταγωνισμός είναι σκληρός (δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες).

Το αιχμηρό σχόλιο της Ιωάννας Παλιοσπύρου για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου παρακολούθησε μαζί με φίλη της την ταινία, ωστόσο φαίνεται ότι δεν της άρεσε και ούτε συμφώνησε με το περιεχόμενο και τα μηνύματα. Μάλιτσα, έκανε μία άκρως αιχμηρή ανάρτηση στα social media, όπου κατακεραύνωσε την συγκεκριμένη ταινία.

«Μία τσ0ντ@ που προσβάλλει την γυναικεία φύση με κάθε δυνατό τρόπο. Μην την δείτε» έγραψε στο Story της.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣΠΥΡΟΥ

Η υπόθεση της ταινίας "Poor Things"

Το Poor Things είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας του 2023 σε σκηνοθεσία από τον Γιώργο Λάνθιμο από σενάριο του Τόνι ΜακΝαμάρα. Βασίζεται στο μυθιστόρημα του 1993 Χαμένα Κορμιά, και πρωταγωνιστεί η Έμα Στόουν μαζί με τους Μαρκ Ράφαλο, Γουίλεμ Νταφόε, Ράμι Γιούσεφ, Κρίστοφερ Άμποτ, και Τζέροντ Καρμάικλ. Η πλοκή ακολουθεί μια νεαρή Βικτοριανή γυναίκα, που αφού αναστήθηκε μετά την αυτοκτονία της, το σκάει με έναν δικηγόρο και ξεκινάει ένα ταξίδι εξερεύνησης του εαυτού της.

Η ανάπτυξη της ταινίας ξεκίνησε το 2009, όταν ο Λάνθιμος επισκέφτηκε τον συγγραφέα του βιβλίου Άλασντερ Γκρέι, για να αποκτήσει τα δικαιώματα του. Αφού η ταινία έμεινε στο περιθώριο ο σκηνοθέτης επανεξέτασε το πρότζεκτ κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του Η Ευνοούμενη (2018), στο οποίο επίσης πρωταγωνιστούσε η Στόουν, και την προσέγγισε με τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι υπόλοιποι ηθοποιοί εντάχθηκαν στην ταινία το 2021 ενώ τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο στην Ουγγαρία.

Το Poor Things έκανε πρεμιέρα στο 80ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας στην 1 Σεπτεμβρίου του 2023, όπου έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσό Λέοντα. Η ταινία κυκλοφόρησε από την Searchlight Pictures στις 8 Δεκεμβρίου του 2023 στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στις 12 Ιανουαρίου του 2024 στο Ηνωμένο Βασίλειο.