Νίκος Βανδώρος: Σπαραγμός τα λόγια για τον θάνατο του γιου του, Θεόφιλου - Τον έχασε πριν 3 χρόνια και κατέληξε σήμερα 1/2

«Ήταν ένας πάρα πολύ καλός γιος»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Την Πέμπτη 1/2 έγινε γνωστή μια δυσάρεστη είδηση, καθώς έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών ο σπουδαίος, Έλληνας ηθοποιός Νίκος Βανδώρος (δείτε εδώ πως τον αποχαιρέτησε μέλος της οικογένειάς του).

Ο εκλιπών τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε έρθει αντιμέτωπος με τον αβάσταχτο πόνο, αυτόν της απώλειας του γιου του. Πιο αναλυτικά, πριν από τρία χρόνια ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών από καρκίνο.

Η οικογένεια και ο πατέρας του είχαν συγκλονιστεί με τον θάνατο του. Χαρακτηριστικές ήταν οι σπαρακτικές δηλώσεις του Νίκου Βανδώρου σε εκπομπή του Open λίγο μετά την τραγική απώλεια του παιδιού του.

Οι συγκινητικές δηλώσεις του Νίκου Βανδώρου για τον θάνατο του παιδιού του

«Αρρώστησε από αυτόν τον άθλιο τον καρκίνο, που πλήττει τόσο κόσμο. Αυτό έγινε. Δε βλεπόμασταν τον τελευταίο καιρό πολύ, αλλά τώρα τελευταία εκδηλώθηκε. Δεν ήταν πολύ καιρό, ακαριαίο ήταν. Πόνεσα πάρα πολύ που τον έχασα. Αυτό μόνο. Πάρα πολύ. Ήταν ένας έξοχος άνθρωπος, ένας πάρα πολύ καλός γιος, αυτό ήταν», είχε πει ο Νίκος Βανδώρος.

Ποιος ήταν ο γιος του, Θεόφιλος Βανδώρος

Ο Θεόφιλος Βανδώρος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και παράλληλα στο DEREE College Ψυχολογία και Κοινωνιολογία). Επί μία δεκαετία έζησε μόνιμα στο Παρίσι, όπου συνέχισε τις υποκριτικές σπουδές. Εκεί γνώρισε τον σπουδαίο φιλόσοφο Κορνήλιο Καστοριάδη αλλά τον Ανδρέα Βουτσινά.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έπαιξε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Τμήμα Ηθών», «Λάμψη», «Φιλοδοξίες» και συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων και οι Γ. Κορδέλλας , Μ. Μανουσάκης κ.α.

Παράλληλα είχε έντονη παρουσία και στο ελληνικό θέατρο παίζοντας στο αρχαίο δράμα, σε κλασικά αλλά και σύγχρονα έργα. Ανάμεσα τους ήταν και οι παραστάσεις «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, «Αντιγόνη» του Ανούιγ, «Ματωμένος Γάμος« του Λόρκα κ.α.

Ανάμεσα στις μεγάλες του αγάπες όμως ήταν και η μουσική και ιδιαιτέρως η ροκ που είχε επηρεάσει και την εμφάνισή του η οποία διέθετε, διαχρονικά, αντίστοιχες επιρροές. Από την μακριά αλογουρά με την οποία τον πρωτογνωρίσαμε ως σκληρό και γοητευτικό αστυνομικό της μικρής οθόνης μέχρι τα δερμάτινα μπουφάν και τις μπότες που δεν αποχωριζόταν σχεδόν ποτέ ο Θεόφιλος Βανδώρος ήταν ένας κλασικός ροκάς. Ήξερε εξάλλου να παίζει κιθάρα και μπάσο για αυτό και κάποια στιγμή είχε δημιουργήσει ένα γκρουπ με το οποίο έκανε live σε διάφορα ροκ στέκια της Αθήνας.

Ανήσυχος, τολμηρός και ασυμβίβαστος το 2010 πήρε την μεγάλη απόφαση να μετακομίσει στην Αυστραλία. Έμεινε εκεί και δούλεψε για ένα χρονικό διάστημα αλλά τελικά επέτρεψε στην Ελλάδα έχοντας βιώσει μία ακόμη περιπέτεια από εκείνες που πάντα του άρεσε να κυνηγά.