Η διαμάχη του Γιώργου Νταλάρα με το δημοσιογράφο Γιώργο Λιάνη: «Με πήγε στο δικαστήριο για αυτό! Καταδικάστηκα»

«Όχι! Πρέπει να κριθεί και ο Νταλάρας!Τον έχω κρίνει πολύ δύσκολα»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ένα από τα ονόματα της επικαιρότητας δεν είναι άλλο από αυτό του Γιώργου Νταλάρα με τον Έλληνα τραγουδιστή να δέχεται κατακραυγή αλλά και πολλά θετικά σχόλια μετά το ξέσπασμα του σε πιεστικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θαυμάζουν το μουσικό έργο του καλλιτέχνη και την τεράστια καριέρα του, ωστόσο ήρθαν σε αμηχανία με το βίντεο, που έπαιξε σε όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές.

Η τοποθέτηση του Γιώργου Λιάνη στο Mega Καλημέρα την Πέμπτη 1/2 θα λέγαμε πως ήταν αμερόληπτη στο πρόσωπο του Γιώργου Νταλάρα, δεδομένου ότι οι σχέσεις τους έχουν περάσει στα χρόνια δια πυρός και σιδήρου.

Η δικαστική διαμάχη του Γιώργου Νταλάρα με γνωστό Έλληνα δημοσιογράφο

«Ο Νταλάρας και πολύ περισσότερο οι φωτισμένοι καλλιτέχνες έχουν κάτι περισσότερο από εμάς να μιλάνε, μέχρι που φαντάζονται τον εαυτό τους και σαν αναμορφωτές. Είχαμε τέτοιες περιπτώσεις, ο Τσαρούχης ήταν έτσι, ο Μάνος (Χατζηδάκης), ο Σαββόπουλος... Για σκέψου ότι ο λαός μας δέχτηκε να τον αποκαλεί ο Σαββόπουλος ''κωλοέλληνες''.

Ο Γιώργος Νταλάρας είναι λοιπόν ένας ιδιόρρυθμος άνθρωπος, που δεν μπορείς να του αφαιρέσεις ένα πράγμα, ότι τα κατέκτησε όλα μόνος του.

Ξεκίνησε από τα 17 και είναι ο πιο εργατικός Έλληνας τραγουδιστής που έχω γνωρίσει. Έχει πάει στα πέρατα της οικουμένης, τον λατρεύει ο κόσμος, έχει κάνει τα λάθη του, αλλά έχει δικαίωμα να μιλάει ο Νταλάρας. Και οι δημοσιογράφοι έχουμε δικαίωμα να κάνουμε ερωτήσεις με την ευπρέπεια, που αρμόζει και τους κώδικες που έχει το επάγγελμα μας, που είναι άγραφοι.

Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουν 4 κάμερες. Καθίστε ρε παιδιά, καταζητούμενοι είμαστε; Πάρτε ένα τηλέφωνο και πείτε ότι τον θέλουμε. Αν σας πει όχι, μην το κάνετε. Να ορμίσετε κρυφά σε έναν άνθρωπο, που πάει να μιλήσει για τον Τσιτσάνη, κατεβαίνει κάτω και πάνε να τον βάλουνε σε ένα τρυπάκι διαφορετικό.

Και επειδή ο Γιώργος πράγματι μέσα του έχει έναν βράχο, το πήγε το θέμα όπως ήθελε με την γλώσσα του, που δε μας ταιριάζει, όμως εμείς είμαστε πρώτα οι φταίχτες. Ο Γιώργος και με εμένα έχει έρθει σε σύγκρουση, αλλά εγώ είμαι με τους ανθρώπους πολύ επιεικής. Το να γινόμαστε με τους ανθρώπους δικαστές δεν είναι ρόλος μας,. το έχουμε κάνει όλοι μας, άθελα μας χωρίς να το καταλάβουμε. Ε δεν είμαστε δημοσιογράφοι.

Οι νέοι δημοσιογράφοι έχουν ανάγκη από καλά παραδείγματα και αυτό δεν ήταν κάλο παράδειγμα για κανέναν. Ο Γιώργος πιστεύω, ότι αγαπάει τους δημοσιογράφους πάρα πολύ, τους σέβεται. Φτάσαμε στα άκρα εκεί. Δεν υπάρχουν πρόσωπα υπεράνω κριτικής. Όχι! Πρέπει να κριθεί και ο Νταλάρας.Τον έχω κρίνει πολύ δύσκολα. Κάποτε έγραψα: «Μας πως είναι δυνατόν οι τραγουδιστές να παίρνουνε αυτά, που θέλουν και οι μουσικοί, ο Μίκης και ο Μάνος να έχουν λιγότερα δικαιώματα; Έκρινα! Ήταν φίλοι μου και με πήγε στο δικαστήριο για αυτό. Καταδικάστηκα στην αρχή αλλά μετά βρέθηκε η λύση», είπε ο Γιώργος Λιάνης.