Νίκος Βανδώρος: «Μπορεί η αυλαία του έργου της ζωής σου να έκλεισε αλλά...» - Συγκινεί με το μήνυμά της η κόρη του, Μαρία

Τα τρυφερά λόγια για τον πατέρα της

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDP PHOTO
NDP PHOTO

Σε ηλικία 100 ετών, έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 1/2, ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός, Νίκος Βανδώρος, τρία χρόνια από τον θάνατο του γιου του Θεόφιλου Βανδώρου.Τα δυσάρεστα νέα έκανε γνωστά η Μαργαρίτα Βανδώρου, μέσα από ανάρτησή της (δείτε εδώ).

Το συγκινητικό μήνυμα της κόρης του Νίκου Βανδώρου

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε απέραντη θλίψη τόσο στον καλλιτεχνικό χώρο όσο και σε φίλους και συγγενείς. Άκρως συγκινητικό, είναι και το μήνυμα της κόρης του, Μαρίας, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, όπου μιλά με πολύ τρυφερά λόγια για τον πατέρα της.

«Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος που γελούσε με τη καρδιά του, αγαπούσε με αφοσίωση, προσέφερε με γενναιοδωρία. Πίστευε στη δύναμη της τέχνης, τη δύναμη της ευαισθησίας, τη δύναμη της γνώσης και της εξέλιξης. Τον θυμάμαι πάντα κάτι να διαβάζει, να παθιάζεται με τους ρόλους του. Του κρατούσα τις ατάκες για να μαθαίνει τους ρόλους του από μικρή, αγάπησα το θέατρο και τις τέχνες μέσα από τη ματιά του. Μπαμπά μου μπορεί η αυλαία του έργου της ζωής σου να έκλεισε αλλά εμείς το ζήσαμε το έργο μαζί σου και θα μείνει στις καρδιές μας για όσο ζούμε ευχαριστώ Μπαμπά» έγραψε συγκινημένη η Μαίρη Βανδώρου.

Δείτε εδώ την ανάρτηση:

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΒΑΝΔΩΡΟΥ

Λίγα λόγια για τον Νίκο Βανδώρο

Ο Νίκος Βανδώρος (Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 1924 - 1 Φεβρουαρίου 2024) ήταν Έλληνας ηθοποιός. Επίσης υπήρξε ενεργός πυροσβέστης στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος από το 1943 και για 33 χρόνια. Ο πατέρας του, Γεράσιμος Βανδώρος, υπήρξε για μικρό διάστημα βαρύτονος του μελοδράματος και η μητέρα του (με το ψευδώνυμο Σόνια Ιατρίδου) εμφανίσθηκε στο θέατρο ως υψίφωνος της οπερέτας.

Ο Νίκος Βανδώρος σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική Σχολή, στη μελοδραματική σχολή του Ελληνικού Ωδείου και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Πρωτοεμφανίσθηκε στη σκηνή ως τενόρος σε οπερέτα το 1956. Στο θέατρο πρόζας άρχισε τη σταδιοδρομία του το 1958 με τον θίασο Νίκου Χατζίσκου.

Συνεργάστηκε επίσης με τους θιάσους του Δημήτρη Μυράτ, του Δημήτρη Φωτόπουλου, της Έλλης Λαμπέτη, της Σμαρούλας Γιούλη, του Διονύση Παγουλάτου, της Άννας Μαντζουράνη, του Κωστή Λειβαδέα, του Λάμπρου Κωνσταντάρα, με το «Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο» του Μάνου Κατράκη κ.ά. Στον κινηματογράφο έπαιξε σε 27 ταινίες, όπως Τζένη, Τζένη» (1965). Ερμήνευσε ρόλους και σε τηλεοπτικές σειρές (χαρακτηριστικός ο ρόλος του στη σειρά Στο κάμπινγκ).

Πηγή: Wikipedia

Πέθανε - Νίκος Βανδώρος