Βαρύς θρήνος για την Άλκηστις Πρωτοψάλτη - «Αδιανόητο! Δεν μπορώ να το πιστέψω...»

Η ανάρτηση που "τσακίζει" κόκαλα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Πολύ δύσκολες στιγμές βιώνει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη όπως η ίδια ανακοίνωσε μια μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram πριν από μερικές ώρες και "τσάκισε" κόκαλα....

Η τραγουδίστρια - που βρέθηκε στο επίκεντρο πριν μερικές εβδομάδες εξαιτίας ενός τραγουδιού της - έχει βυθιστεί στο πένθος. Δυστυχώς μια από τις καλύτερές τις φίλες, έφυγε από τη ζωή.

Η ανάρτηση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη

«Φίλη μου αγαπημένη. Σα ψέματα. Εγώ να γράφω, να σβήνω, να γράφω αποχαιρετιστήριο για σένα. Αδιανόητο. Με τι λέξεις να σε περιγράψω; Μόνο υπέροχες στιγμές έχω από εσένα Βαγγελιώ μου. Να! Θα σκάσεις μύτη από την πόρτα και θα πεις, "Τι έγινε κορίτσια; Όλα καλά;", "γ@@ω την τρέλα μου", θα τον νικήσω...

Στην τελευταία στροφή έφαγες τρικλοποδιά... και πέταξες. Δε μπορώ να το πιστέψω. Ο ουρανός θα φωτιστεί με την παρουσία σου. Ήσουν γενναία, γεμάτη καλοσύνη, αισιοδοξία και δοτικότητα. Καλό ταξίδι φίλη μου αγαπημένη», έγραψε στην ανάρτηση που έκανε, θέλοντας να την αποχαιρετήσει και δημόσια.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη θάνατος

Λίγα λόγια για την Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη (πραγματικό όνομα Άλκηστις-Σεβαστή Αττικιουζέλογλου, Αλεξάνδρεια Αίγυπτος, 18 Οκτωβρίου 1954), είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια. Διατέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου από τις 27 Αυγούστου έως στις 23 Σεπτεμβρίου του 2015.

Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, στιχουργούς και σκηνοθέτες.

Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα παγκοσμίως σε πολλές επίσημες εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων στη Σύνοδο Κορυφής των Ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Σύνοδο Κορυφής των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαικής Ενωσης , στον εορτασμό των 35 χρόνων της Ελληνοκινεζικής φιλίας στο Θέατρο της Απαγορευμένης Πόλης στο Πεκίνο, στον εορτασμό της επαναλειτουργίας της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, στις εκθέσεις Εxpo στην Λισσαβόνα και το Βερολίνο, σε επίσημες εκδηλώσεις του Πατριαρχείου τόσο στην Χάλκη όσο και στην Κωσταντινούπολη. Έχει επίσης έχει ερμηνεύσει τραγούδια της στο Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης και στην ‘Οπερα της Μόσχας.

Γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1954 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από Έλληνες ομογενείς. Ο πατέρας της ήταν χειρουργός.Αρχές της δεκαετίας του 1960 η οικογένεια της μετακομίζει, λόγω των πολιτικών γεγονότων που λάμβαναν χώρα στην Αίγυπτο της περιόδου εκείνης, στην Αθήνα. Στην εφηβεία της θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και περισσότερο συγκεκριμένα με το στίβο.

Ενώ φαινότανε ότι θα ακολουθήσει μια καριέρα στον αθλητισμό, μετά από προτροπές φίλων κάνει μια ακρόαση με το Δήμο Μούτση, ο οποίος αναγνωρίζει το ταλέντο της στο τραγούδι και σύντομα κυκλοφορεί δίσκος με την πρώτη της δισκογραφική εμφάνιση, το 1975. Το όνομά του Τετραλογία, περιέχοντας τραγούδια βασισμένα σε ποιήματα των Καβάφη, Σεφέρη, Ρίτσου και Καρυωτάκη μελοποιημένα από το Μούτση, ο οποίος θα δώσει στην τραγουδίστρια και το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Πρωτοψάλτη με το οποίο και θα γίνει πλέον γνωστή. Πρώτη εμφάνιση της Πρωτοψάλτη σε συναυλία γίνεται το 1975 στο Παλαί ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη.

Με πληροφορίες wikipedia