Βαγγέλης Κωνσταντινίδης - Το «Ασανσέρ» του Βαλάντη, το «Μια ζωή μαζί» του Ρουβά και άγνωστες ιστορίες πίσω από τις μεγάλες επιτυχίες του

Ο στιχουργός μίλησε για την «γέννηση» αγαπημένων τραγουδιών

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Βαγγέλης Κωνσταντινίδης - Το «Ασανσέρ» του Βαλάντη, το «Μια ζωή μαζί» του Ρουβά και άγνωστες ιστορίες πίσω από τις μεγάλες επιτυχίες του

Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην εκπομπή The 2Night Show του ΑΝΤ1 βρέθηκε ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης, ο στιχουργός που κρύβεται πίσω από μεγάλες μουσικές επιτυχίες: «Στο Ασανσέρ», «Μια ζωή μαζί», «Υπήρχες πάντα», «Αναπάντητες κλήσεις», «Θέλεις ή δεν θέλεις», «Βρες έναν τρόπο», «Θυμήσου», «Άντεξα», και πολλές άλλες

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ωστόσο, αυτή η «χρυσή» διαδρομή στη δισκογραφία ίσως να μην ξεκινούσε ποτέ, αν δεν μεσολαβούσε η ενασχόλησή του με την διαφήμιση και μία συνάντηση με τον Στέφανο Κορκολή. Ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης περιέγραψε στο βραδινό show του ΑΝΤ1 πώς ως κειμενογράφος έκανε τα πρώτα του βήματα.

«Στις διαφημιστικές έπρεπε ο κειμενογράφος να γράφει και jingles, μικρά διαφημιστικά τραγουδάκια. Εκεί ανακάλυψα ότι το κάνω εύκολα. Την εποχή εκείνη στις διαφημιστικές υπήρχαν σπουδαίοι άνθρωποι του λόγου, που τους θαύμαζα. Έγιναν οι οδηγοί της επιθυμίας μου να κάνω και άλλα πράγματα εκτός διαφήμισης. Ξεκίνησα να γράφω διάφορα πράγματα και κάποια στιγμή με αφορμή μια σοκολάτα και μία καμπάνια που κάναμε με τον Κορκολή από εκεί ξεκίνησα να καταλαβαίνω ότι μπορώ να το πάω ένα βήμα παραπέρα», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια αποκάλυψε την άγνωστη ιστορία πίσω από μία από πρώτες του επιτυχίες, που μέχρι σήμερα πολλοί δεν γνώριζαν πως έχει γράψει κιόλας: «Στη διαφημιστική ήρθε η γυναίκα ενός από την “Οπισθοδρομική Κομπανία”, που ήταν στα φόρτε της. Αποφάσισαν να κάνουν δίσκο με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τους είπα: “Να σου φέρω στίχους μήπως τους αρέσει κάτι;”. Τους άρεσαν, αλλά δεν τους έκανε κανένα. Μου ζήτησαν κάτι ακόμα και τους πήγα το “Κοίτα Μιχάλη μου το χάλι μου”».

Η αποκάλυψη του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη για τα σουξέ του Βαλάντη και του Ρουβά

Όπως είπε στη συνέχεια, δύο αγαπημένα τραγούδια ξεκίνησαν τελείως διαφορετικά από την τελική τους μορφή. Για την επιτυχία του Σάκη Ρουβά «Μια ζωή μαζί» συγκεκριμένα, δήλωσε πως είναι γραμμένη για την μητέρα του. «Με είχαν ρωτήσει κάποτε, πόσο ερωτικός στίχος είναι αυτός, αλλά το είχα γράψει σε μία στιγμή που η μητέρα μου δεν ήταν καλά, με αφορμή τη στήριξη που της έδινα».

Ενώ όσον αφορά ένα απ' τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια του Βαλάντη, αποκάλυψε πως δεν είχε καν τον ίδιο στίχο: «Το “Ασανσέρ” είχε άλλο στίχο και μία μέρα πριν από τη χάραξη με πήρε ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος και μου είπε να αλλάξω τον στίχο, είπε πως τον ήθελε πιο σέξι και... πικάντικο γιατί έτσι θα τον τραγουδάμε για 25 χρόνια. Το αρχικό έλεγε “σ' αγαπάω σου το ορκίζομαι”. Κοιμήθηκα με αυτό, και όταν ξύπνησα μου ήρθε φλας με “ασανσέρ”».