Κυριάκος Μητσοτάκης – Το μήνυμά του στον Βασιλιά Κάρολο: «Γρήγορη ανάρρωση σε έναν πραγματικό φίλο της Ελλάδας»

Ο πρωθυπουργός έστειλε τις ευχές του

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η είδηση πως ο Βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, όπως ανέφερε επίσημη ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ανάμεσα στους ηγέτες απ' όλη την υφήλιο, που θέλησαν να ευχηθούν στον Βρετανό μονάρχη, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε τις ευχές του για ταχεία και πλήρη ανάρρωση μέσα από μήνυμά του στον επίσημο λογαριασμό του στο X (πρώην Twitter).

Αναλυτικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε: «Εύχομαι γρήγορη και πλήρη ανάρρωση στην Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιά Κάρολο ΙΙΙ. Είναι πραγματικός φίλος της Ελλάδας και αυτές τις ώρες οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του και τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου».

Πριν την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη προηγήθηκε δήλωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ

Λίγο καιρό μετά την νοσηλεία της Κέιτ Μίντλετον, μία ακόμα περιπέτεια υγείας, ήρθε να αναστατώσει το Παλάτι. Και αν για εκείνη τα τελευταία νέα ήταν ευχάριστα, αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και συνεχίζει να αναρρώνει, οι πρόσφατες εξετάσεις του βασιλιά Καρόλου αφήνουν μία μεγάλη σκιά πάνω απ' τον θρόνο. Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσηλείας του Βασιλιά, που υπεβλήθη σε χειρουργείο για τον προστάτη, εμφανίστηκε ένα νέο ζήτημα ανησυχίας. Μεταγενέστερες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου.

Η Αυτού Μεγαλειότητά του έχει ξεκινήσει σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια των οποίων τον έχουν συμβουλεύσει οι γιατροί να αναβάλει τα δημόσια καθήκοντα. Καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Μεγαλειότατος θα συνεχίσει να αναλαμβάνει κρατικές επιχειρήσεις και επίσημα έγγραφα ως συνήθως.

Ο Βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την γρήγορη παρέμβασή τους. Παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει στο δημόσιο καθήκον το συντομότερο δυνατόν.

Η Αυτού Μεγαλειότης επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις θεωρίες και με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχει προσβληθεί από καρκίνο».