Δημήτρης Καπουράνης: «Εδώ είμαστε Αλβανοί και πίσω στην Αλβανία είμαστε Έλληνες» - Τα δύσκολα παιδικά χρόνια και η μετανάστευση με τους γονείς του

«Είναι τραυματικό για ένα παιδί...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Δημήτρης Καπουράνης: «Εδώ είμαστε Αλβανοί και πίσω στην Αλβανία είμαστε Έλληνες» - Τα δύσκολα παιδικά χρόνια και η μετανάστευση με τους γονείς του

Ο Δημήτρης Καπουράνης ήταν καλεσμένος την Τρίτη 6/2 στο Night Out με τον ηθοποιό να μιλάει αρχικά για τη συμμετοχή του στη σειρά του Mega Το Ναυάγιο και στη συνέχεια για την αρχή της καριέρας του και την καταγωγή του (δείτε εδώ πως πηγαίνει η σειρά σε νούμερα).

Ο ηθοποιός δεν έκρυψε ποτέ, πως έρχεται από την Αλβανία με τον ίδιο να αποκαλύπτει στη νέα του συνέντευξη πως έζησε εκεί μέχρι την ηλικία των 3 ετών μαζί με τον παππού του. Στη συνέχεια μάλιστα, ο Καπουράνης περιέγραψε την πορεία της μετανάστευσης με την οικογένειά του, αλλά και το πως βίωσε τη νέα ζωή στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Καπουράνη για την καταγωγή του

«Οι γονείς μου έφυγαν από την Αλβανία όταν γεννήθηκα. Μεγάλωσα στην Αλβανία με τον παππού μου και την γιαγιά μου. Οι γονείς μου μετανάστες στην Ελλάδα κάποια στιγμή φτάσανε στα Χανιά και εγώ τότε πήγα, με πήγε ο παππούς μου στην Κρήτη και μετά έφυγε.

Νομίζω ότι είναι πολύ τραυματικό για ένα παιδί να μεγαλώνει με τον παππού και τη γιαγιά και μετά να τους αποχωρίζεται. Αυτοί ήταν οι φροντιστές μου, ήταν η μητέρα μου και ο πατέρας μου, η γιαγιά και ο παππούς μου και ξαφνικά μια μέρα παύουν να είναι. Και αυτό είναι τραυματικό για ένα παιδί και είναι ένα διαβαλκανικό θέμα. Έχω πολλές φορές αυτή τη συζήτηση με παιδιά από Βαλκάνια, που έχουν ακριβώς την ίδια ιστορία, δηλαδή γεννήθηκαν και οι γονείς τους ήταν οικονομικοί μετανάστες.

Με αυτά τα παιδιά μοιράζομαι το ίδιο πρόβλημα. Εδώ είμαστε Αλβανοί ή ό,τι και πίσω στην Αλβανία είμαστε Έλληνες. Οπότε στην πραγματικότητα υπάρχει μία διττή ταυτότητα, που δεν την έχουμε επιλέξει, άρα υπάρχει μια κρίση ταυτότητας, που θεωρώ ότι είναι ένα συλλογικό τραύμα μια γενιάς σε κοινωνικό επίπεδο. Ίσως έμαθα να είμαι πολύ μόνος και έπρεπε να το γεμίσω με όμορφα πράγματα. Ήμουν πολύ δημιουργικός, ταξίδευα», είπε ο Δημήτρης Καπουράνης.

Τα πρώτα του βήματα στο χώρο

«Στα 19 μπήκα στη θεατρική ομάδα και εκεί άρχισα να βλέπω ότι αυτό μου αρέσει πάρα πολύ και στα 22 μου μπήκα στο Εθνικό. Οι γονείς μου ήταν πολύ αντίθετοι σύμφωνα με τη φωνή της λογικής. Είχα 4 μαθήματα για να τελειώσω το Πολυτεχνείο. Ένιωθα ότι είναι όλα προβλέψιμα. Εγώ θα ήμουν μέτριος σε αυτό. Μου έλεγαν ότι είναι πολύ δύσκολο να ασχοληθώ με την υποκριτική. Με το που με δέχτηκαν στη σχολή η μαμά μου ήρθε στην Αθήνα να με βοηθήσει», είπε στη συνέχεια ο Καπουράνης.