Γιάννης Βαρδής: «Η “Τηλεκάρτα” είναι ένα αυτοβιογραφικό κομμάτι! Όταν ήμουν στον στρατό, ο πατέρας μου...»

Αποκάλυψε την άγνωστη ιστορία πίσω από το τραγούδι

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Γιάννης Βαρδής: «Η “Τηλεκάρτα” είναι ένα αυτοβιογραφικό κομμάτι! Όταν ήμουν στον στρατό, ο πατέρας μου...»

Στη στήλη Secret Stories της εκπομπής «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα μίλησε ο Γιάννης Βαρδής. Ο τραγουδιστής αποκάλυψε την ιστορία του τραγουδιού «Οικογενειακή Υπόθεση» ή «Τηλεκάρτα», όπως έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό.

«Τι να πρωτοπώ... Το κομμάτι αυτό είναι αυτοβιογραφικό. Όταν ήμουν στον στρατό, 18 χρονών, δεν περνούσα καθόλου καλά. Έπαιρνα συνέχεια τον πατέρα μου τηλέφωνο και τον παρακαλούσα να με βοηθήσει, να με βγάλει από τη δύσκολη θέση. Είχα αγοράσει μία τηλεκάρτα των χιλίων μονάδων, ενώ συνήθως ήταν των εκατό, για να έχω μονάδες και να μπορώ να του μιλάω. Ο πατέρας μου δεν με βοήθησε, γιατί ήθελε να περάσω ζόρικα, να “ανδρωθώ”», είπε αρχικά ο Γιάννης Βαρδής.

Δείτε επίσης: Γιάννης Βαρδής: «Ήταν πολύ ξένος, και εγώ ήμουν...» - Συγκινεί με την εξομολόγηση για τον πατέρα του Αντώνη

Ο άνθρωπος που λειτούργησε ως ψυχολόγος για Γιάννη & Αντώνη Βαρδή

Και συμπλήρωσε: «Όταν απολύθηκα από το στρατό ξεκίνησα να δουλεύω στη μουσική. Κάποια στιγμή έρχεται στο σπίτι μας ο Μάνος Τσιλιμίδης, ο στιχουργός του κομματιού, και λειτούργησε σαν ψυχολόγος. Μας έκανε ψυχανάλυση σε ξεχωριστά δωμάτια, του μεταφέραμε διάφορες καταστάσεις από τη ζωή και τη συμβίωσή μας. Έτσι αυτός ο άνθρωπος μπήκε στο αυτοκίνητο και μέχρι να φτάσει στο σπίτι του, είχε γράψει ήδη το κομμάτι. Η γέννηση και οι στίχοι του τραγουδιού ήταν καταστάσεις και πράγματα που είχαμε ζήσει όταν ήμουν στο στρατό».

Κλείνοντας, ο Γιάννης Βαρδής ανέφερε: «Το κλιπ ήταν δύσκολο, κράτησε δύο μέρες, πήγαμε σε πολλά μέρη της Αθήνας. Ήταν κουραστικό βίντεο κλιπ, τα γυρίσματα κρατούσαν από τις 6 το πρωί μέχρι τα χαράματα, δεν ξεκουραζόμασταν καθόλου. Εκείνη την περίοδο είχα βγάλει και το “Ίσως”, πέρασα 4 μέρες πολύ δύσκολες, με φοβερή κούραση και αυπνία. Το αποτέλεσμα το γνωρίζετε».