Ράνια Σχίζα: Η εξομολόγηση για την απώλεια που την κλόνισε - «Δεν θυμάμαι καν αν έτρωγα...»

Το περιστατικό που την ώθησε στην υποκριτική

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ράνια Σχίζα: Η εξομολόγηση για την απώλεια που την κλόνισε - «Δεν θυμάμαι καν αν έτρωγα...»

Με αφορμή τον μονόλογο «Έλλη Ζάχου Ταχτσή, η μάνα αυτουνού» που παρουσιάζει στο θέατρο Εν Αθήναις, η Ράνια Σχίζα βρέθηκε καλεσμένη στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ το απόγευμα της Τετάρτης 7/2 και μίλησε για όλα. Μεταξύ άλλων, η πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε στην απώλεια ενός αγαπημένου της προσώπου που την κλόνισε, αλλά την ώθησε ακόμα περισσότερο προς την υποκριτική.

Η Ράνια Σχίζα ανέφερε αρχικά, σχετικά με το εν λόγω συμβάν: «Υπάρχει μια προσωπική ιστορία, την οποία την έχω καταθέσει δημόσια αρκετές φορές. Θα την πω ξανά πολύ σύντομα, εντάξει. Ένας πολύ αγαπημένος μου άνθρωπος, ένας πολύ αγαπημένος μου φίλος, νέος, ο οποίος και αυτός ήθελε να τελειώσει αυτό που είχε ξεκινήσει για να κάνει αυτό που θέλει... δεν πρόλαβε γιατί έφυγε από τη ζωή».

Δείτε επίσης: Δεν ήταν κακοποιητικός, ήταν ψυχοβγάλτης και...» - Η αποκάλυψη της Ράνιας Σχίζα για τη συνεργασία με την με τον Λευτέρη Βογιατζή

Η αντίδραση της Ράνιας Σχίζα στην απώλεια που της άλλαξε τη ζωή

«Αυτό ήταν για μένα... Εντάξει… Έφτασα σε πολύ άσχημα... Δηλαδή ναι, πέρασα δύσκολα. Με κλόνισε, με κλόνισε. Εξέθεσα μετά τον εαυτό μου παντού και έδωσα εξετάσεις στη δραματική σχολή. Κλείστηκα, λοιπόν, για ένα καλοκαίρι, πήρα ό,τι βιβλίο είχα από Σεφέρη, Καβάφη, θεατρικά και αρχαίες τραγωδίες... Μέχρι και βιβλιαράκι που έλεγε “Πώς θα γίνετε ηθοποιός” είχα, γιατί δεν είχα ιδέα και δεν ήξερα που να απευθυνθώ».

«Κλείστηκα σε μια γκαρσονιερίτσα που έμεναν ο παππούς και η γιαγιά μου, οι οποίοι είχαν φύγει το καλοκαίρι για να πάνε στο χωριό στην Κρήτη, δεν ήξερα αν είναι μέρα ή νύχτα. Τίποτα, κατέβαζα και τα παντζούρια, καθόμουν, δεν θυμάμαι καν αν έτρωγα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ δοκίμαζα ρόλους», κατέληξε η Ράνια Σχίζα.