Ελένη Φουρέιρα: «Η ομοφοβία δεν ταιριάζει ούτε στον πολιτισμό ούτε στην ψυχή του Έλληνα» - ''Κόλαφος'' για το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Όσα είπε λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η Ελένη Φουρέιρα παραχώρησε μια νέα συνέντευξη στο περιοδικό Antivirus μιλώντας μαζί με τον αγαπημένο της κουμπάρο Παντελή Τουτουντζή για τα ομόφυλα ζευγάρια και το νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί σχετικά με το γάμο και την τεκνοθεσία.

Από τη μεριά της η τραγουδίστρια δεν είχε παρά να πει τη γνώμη της, η οποία είναι υπέρ της ψήφισης. Θα ήταν παράδοξο άλλωστε να στηρίξει κάτι διαφορετικό δεδομένου ότι, ζει από πρώτο χέρι την ύπαρξη μιας ομόφυλης οικογένειας.

Ο λόγος για τον Παντελή Τουτουντζή και τον σύντροφό του (δείτε τον εδώ), που έχουν δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με δύο παιδιά. Η Φουρέιρα μάλιστα έχει βαφτίσει το ένα από τα δύο και έτσι η σχέση και το δέσιμο που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα τους είναι οικογενειακή.

Οι δηλώσεις της Ελένης Φουρέιρα για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Όλοι πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα στην ευτυχία. Η ισότητα των ανθρώπων είναι αυτονόητη, όμως πολλοί συνάνθρωποί μας δεν απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα. Ήρθε επιτέλους η ώρα και στην Ελλάδα να προστατευτούν όλοι οι πολίτες και ειδικά τα παιδιά. Η ομοφοβία δεν ταιριάζει ούτε στον πολιτισμό ούτε στην ψυχή του Έλληνα», είπε η Ελένη Φουρέιρα.

«Η ισοτιμία και η ίση μεταχείριση όλων των πολιτών από την κοινωνία τους νόμους και τους θεσμούς είναι πολύτιμες πανανθρώπινες κατακτήσεις. Κάθε ευνομούμενη χώρα πρέπει να διασφαλίζει την ισότητα αυτή ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, πολιτικής, σεξουαλικής ή άλλης ταυτότητας. Επιτέλους, μετά από δεκαετίες αγώνων και διεκδικήσεων, η Ελλάδα έρχεται να προστεθεί στις χώρες που έμπρακτα σέβονται και προασπίζουν τα αυτονόητα. Η θέσπιση του πολιτικού γάμου στη χώρα μας θα αποτελέσει ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον σκοταδισμό και την ομοφοβία και θα διασφαλίσει τα δικαιώματα των παιδιών μας καθώς υπάρχουν πολλές ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες», είπε από τη μεριά του ο Παντελής Τουτουντζής.

Φουρέιρα - Τουτουντζής