Μένιος Φουρθιώτης: Έστειλε εξώδικο στην Φαίη Σκορδά - Τι απαιτεί

Η μπάλα πήρε κι άλλους παρουσιαστές του ΣΚΑΙ

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Μένιος Φουρθιώτης: Έστειλε εξώδικο στην Φαίη Σκορδά - Τι απαιτεί

Μετά και την ομόφωνη αθώωσή του από τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε, ο Μένιος Φουρθιώτης πέρασε στην αντεπίθεση και έστειλε εξώδικο προς τους παρουσιαστές Άκη Παυλόπουλο, Σία Κοσιώνη, Φαίη Σκορδά, Γιάννη Παπαδόπουλο και Δημήτρη Οικονόμου του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με το εξώδικο που απέστειλε ο Μένιος Φουρθιώτης μέσω του δικηγορικού γραφείου του κ. Αλέξη Κούγια, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Από το έτος 2021 υπάρχουν στην ιστοσελίδα (web tv) του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ αναρτημένα μέχρι και σήμερα δεκάδες δημοσιεύματα και αποσπάσματα τηλεοπτικών εκπομπών του τηλεοπτικού σταθμού τον οποίο εκμεταλλεύεστε στα οποία εθίγετο η ποινική κατάσταση που αντιμετώπιζα κατά τρόπο διαστρεβλωμένο σε σχέση με την πραγματικότητα, λοιδωρικό, ειρωνικό και εξόχως δυσφημιστικό.

Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, οποιοσδήποτε μπορεί να λάβει γνώση των επίμαχων δημοσιευμάτων τα οποία είναι κεχωρισμένα σε ειδική θεματική ενότητα με την επωνυμία μου. Από την επισκόπηση του υπό κρίση υλικού, καθίσταται σαφές ότι οι δημοσιογράφοι των εκπομπών που προβάλλονταν από τον τηλεοπτικό σας σταθμό με προφανή σκοπό να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή μου όπως και να δημιουργήσουν μια περιρρέουσα αρνητική ατμόσφαιρα εις βάρος μου, αναφέρονταν κατ' επανάληψη στην κατάσταση την οποία αντιμετώπιζα με αιχμηρές εκφράσεις.

Ακόμα κατά τρόπο παράνομο προβλήθηκαν στις εν λόγω εκπομπές βίντεο από την προσαγωγή μου ενώπιον των ανακριτικών αρχών με χειροπέδες και συνοδεία αστυνομικών καθώς αποτυπώθηκαν στιγμιότυπα από μια ευάλωτγ στιγμή της ζωής μου που ανήκουν αυστηρά στον πυρήνα των ευαίσθητων προσωπικών μου δεδομένων. Το γεγονός ότι είμαι ένα δημόσιο πρόσωπο είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Εκτίθεμαι δημόσια κατ' επιλογή μου και διατηρώ σαφές και απαραβίαστο δικαίωμα στην ιδιωτικότητά μου».

Τι ζητάει στο εξώδικο ο Μένιος Φουρθιώτης από τους παρουσιαστές

Ο Μένιος Φουρθιώτης στο εξώδικο που έχει αποστείλει στους παρουσιαστές του σταθμού του Φαλήρου αναφέρει μεταξύ άλλων: α) Μόλις λάβετε γνώση της παρούσας ζητείστε δημόσια συγνώμη εντός δέκα ημερών (10) για τον τρόπο που θίξατε την προσωπικότητά μου και καταστρατηγήσατε το τεκμήριο της αθωότητας β) να προβάλλετε κατά ίσο χρόνο στις εκπομπές του σταθμού σας νέες εξελίξεις στην ποινική μου υπόθεση που τίθενται σαφώς υπέρ της δικαίωσής μου ή να με καλέσετε ενώπιον εκπομπής του σταθμού προκειμένου από κοινού με τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου τοποθετηθώ δημοσίως επί των ανωτέρω ζητημάτων προς αποκατάσταση της αλήθειας γ) παραλείψετε στο μέλλον κάθε προσβολή της προσωπικότητάς μου

Αλλιώς σας δηλώ ότι θα καταθέσω άμεσα εις βάρος σας μήνυση για τα ποινικά αδικήματα που διαπράχθηκαν όσο και αγωγή για την προσβολή της προσωπικότητάς μου, όπως και ότι θα προσφύγω ενώπιον των αρμοδίων αρχών για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε βάρος σας.

Να υπενθυμίσουμε ότι λίγες μέρες πριν με δελτίο Τύπου ο Μένιος Φουρθιώτης αναφέρθηκε στην ομόφωνη αθώωσή του από τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε ενώ ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας επισήμανε πως: «Κατόπιν αυτής της εξελίξεως, ο κ. Μαίανδρος Φουρθιώτης μπορεί πλέον νομίμως να εμφανίζεται και να παρουσιάζει τηλεοπτικές εκπομπές και είναι ελεύθερος να επανεκδώσει την καθημερινή ή εβδομαδιαία εφημερίδα “Αποκαλυπτικά” της οποίας η κυκλοφορία είχε απαγορευτεί λόγω των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Προς ανάδειξη της δόλιας τακτικής καταβαράθρωσης της προσωπικότητάς μου επισημαίνω ότι δεν έχετε κάνει ούτε μια αναφορά στην αθωωτική περί εμού κρίση ή στην διάταξη απόδοσης της εγγυοδοσίας, γιατί απλώς δεν ασκείτε το δημοσιογραφικό λειτούργημα ως οφείλετε ορθά και αντικειμενικά»

Μένιος Φουρθιώτης έστειλε εξώδικο στον ΣΚΑΙ

Μένιος Φουρθιώτης τι λέει το εξώδικο που έστειλε στην Φαίη Σκορδά

Μένιος Φουρθιώτης εξώδικο σε Φαίη Σκορδά

Μένιος Φουρθιώτης εξώδικο

Αυτό είναι το εξώδικο που έστειλε ο Μένιος Φουρθιώτης στον ΣΚΑΙ

Αυτό είναι το εξώδικο που έστειλε ο Μένιος Φουρθιώτης στην Σκορδά

Μένιος Φουρθιώτης Αλέξης Κούγιας