Βασιλιάς Κάρολος: Επικοινώνησε με Έλληνα μοναχό μετά τη διάγνωση με καρκίνο - Η χάρη που του ζήτησε

«Ερχόταν πάντα με δίψα στο Άγιο Όρος»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Βασιλιάς Κάρολος: Επικοινώνησε με Έλληνα μοναχό μετά τη διάγνωση με καρκίνο - Η χάρη που του ζήτησε

Ο Βασιλιάς Κάρολος δίνει αθόρυβα τη μάχη του με τον καρκίνο καθώς ο ίδιος εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει τις χημειοθεραπείες με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο, πως ο οργανισμός του ανταποκρίνεται καλά (δείτε εδώ).

Στο πλευρό του Βασιλιά στέκεται η Βασίλισσα Καμίλα και η οικογένειά του. Ένα ακόμη στήριγμα του Καρόλου είναι η πίστη και η προσευχή, όπως αποκαλύφθηκε την Τρίτη 13/2 με ρεπορτάζ του Πρωινού.

Πιο αναλυτικά, ο Βασιλιάς Κάρολος μόλις ενημερώθηκε για τη διάγνωση του με καρκίνο επικοινώνησε με τον γέροντας Εφραίμ στην Ελλάδα. Όπως αποκάλυψε ο τελευταίος έχει άριστη σχέση με τον Βασιλιά Κάρολο, καθώς τον έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν στο Λονδίνο. Ο Κάρολος μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε επισκεφτεί τη Μονή Βατοπεδίου και το Άγιον Όρος.

Η επικοινωνία του Βασιλιά Καρόλου με Έλληνα μοναχό

«Ο Βασιλιάς Κάρολος ήρθε 8 φορές στο Βατοπέδιο και είχαμε μια επαφή μέχρι τώρα που ο καημένος είναι άρρωστος. Επικοινώνησε μαζί μου μετά τη διάγνωση. Πιστεύω να το ξεπεράσει. Όταν επικοινωνείς με έναν μοναχό τι θέλεις; Να πει μια προσευχή, να σου πει έναν παρηγορητικό λόγο, να σου δώσει μια ενίσχυση. Έχουμε αναπτύξει με τον Κάρολο μια πολύ καλή σχέση, μπορώ να πω.

Πάντοτε αυτόν τον άνθρωπο τον ενδιέφερε η πνευματική ζωή, ο πνευματικός προβληματισμός και παρ' όλο που είναι αγγλικανός και πλέον προστάτης της αγγλικανής εκκλησίας, εντούτοις όμως ενδιαφέρεται και ερχόταν πάντα με δίψα στο Άγιο Όρος. Πήγα και εγώ εκεί και με φιλοξένησε αρκετές φορές.

Πάντοτε με συγκινούσε ο προβληματισμός του και οι ερωτήσεις που έκανε συνεχώς για διάφορα θέματα. Έχει μέσα του μια καλλιέργεια μέσα του ο Κάρολος, ξέρει από πνευματική ζωή νομίζω. Προσπαθεί ο κάθε άνθρωπος να άρει τον σταυρό του», είπε ο γέροντας Εφραίμ.

Η επιστροφή του στο Παλάτι του Μπάκιγκχαμ

Με έκτακτο ανακοινωθέν της Daily Mail έγινε γνωστό, πως: «Ο Βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στο Παλάτι του Μπάκιγκχαμ μετά τη θεραπεία του για τον καρκίνο».