Ζωζώ Σαπουντζάκη: Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Δύσκολες ώρες για την «Βασίλισσα της νύχτας», αφού σύμφωνα με πληροφορίες χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Λίγο μετά το απόγευμα της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου, η Ζωζώ Σαπουντζάκη πέρασε την πόρτα του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν για να υποβληθεί σε εξετάσεις, με τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής να μην έχουν βγει.

Άνθρωποι από το περιβάλλον της ηθοποιού και τραγουδίστριας, σε επικοινωνία που είχε το youweekly.gr μαζί τους, αναφέρουν ότι από χθες δεν ήταν καλά, και γι' αυτό αποφάσισε να αναβάλλει την προγραμματισμένη επίσκεψή της στο γύρισμα για την εκπομπή «Σπίτι με το Mega». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ωστόσο ότι η κατάσταση της Ζωζώς Σαπουντζάκη ήταν σταθερή και δεν ενέπνεε ανησυχία.

Λίγα λόγια για την Ζωζώ Σαπουντζάκη

Η Ζωζώ (Ζωή) Σαπουντζάκη (Θεσσαλονίκη, 27 Μαΐου 1933) είναι Ελληνίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και show woman.

Ο πατέρας της, Σωκράτης Σαπουντζάκης καταγόταν από την Κωνσταντινούπολη ενώ η μητέρα της από την Σμύρνη. Γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα της χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Το σπίτι τους βρισκόταν στην οδό Τσιμισκή 61, απέναντι από τον κινηματογράφο «Τιτάνια» Ξεκίνησε τη θεατρική της καριέρα από την ηλικία των 7 ετών με την ηθογραφία του Ελευθεριάδη Το Αγρίμι μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της, Βάσω στο «Θέατρο του Λευκού Πύργου». Οι δυο τους υπήρξαν θεατρικό δίδυμο, αποκαλώντας τους εαυτούς τους «το κουκί και το ρεβίθι».

Η Βάσω σταμάτησε νωρίς από το θέατρο γιατί παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια, η Ζωζώ συνέχισε από 'κει και ύστερα μια θεατρική και κινηματογραφική καριέρα. Γείτονας της ήταν ο Γιάννης Δαλιανίδης, οποίος, μάλιστα, ήταν αυτός που της έμαθε να χορεύει. Ύστερα γνώρισε τον Κριστιάνο στο καμπαρέ «Αρζεντίνα» όπου τις έμαθε κλακέτες.

Η μητέρα της σε ρόλο μάνατζερ ζητούσε πάντα πολλά λεφτά για να υπογράψει συμβόλαιο για ταινία ή δίσκο. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που στην Ελλάδα δεν συμμετείχε σε πολλές ταινίες. Η καριέρα της στην Αμερική και την Κωνσταντινούπολη υπήρξε σημαντική. Στην Αμερική βρέθηκε απλά για να «πικάρει» ένα παλιό της φλερτ, ενώ στην Πόλη είχαν κυκλοφορήσει ακόμα και σοκολατάκια με τη φωτογραφία της.

Την εποχή που τη φώναζαν «βασίλισσα της νύχτας» κάποιος την αποκάλεσε παχουλή και από τότε έβαλε στόχο και έχασε τα περιττά κιλά.