Δήμητρα Ματσούκα: «Ήταν τυχαία η ημέρα που ανακοινώθηκε!» - Η πρώτη αντίδραση μετά τα ευχάριστα για τη ζωή του συζύγου της, Πέτρου Κόκκαλη

Φανερά χαρούμενη η ηθοποιός

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Δήμητρα Ματσούκα: «Ήταν τυχαία η ημέρα που ανακοινώθηκε!» - Η πρώτη αντίδραση μετά τα ευχάριστα για τη ζωή του συζύγου της, Πέτρου Κόκκαλη

Η κάμερα του Super Κατερίνα εντόπισε την Τετάρτη 14/2 τη Δήμητρα Ματσούκα αποσπώντας δηλώσεις από τη γνωστή ηθοποιό την ίδια ημέρα (14/2) της ευχάριστης ανακοίνωσης για τη ζωή του συζύγου της, Πέτρου Κόκκαλη.

Πιο αναλυτικά, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Πέτρος Κόκκαλης εκλεγμένος με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, δημιούργησε το δικό του κόμμα, που μάλιστα θα λέγεται «Κόσμος» και θα συμμετέχει στις επόμενες Ευρωεκλογές

Στο νέο αυτό βήμα, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη 14/2 με μια ανάρτηση στο instagram (δείτε εδώ) βλέπουμε πως ο Πέτρος Κόκκαλης δημιούργησε κόμμα μαζί με την Μαρία Βασιλάκου και τον Λευτέρη Παπαγιαννάκη.

Οι πρώτες δηλώσεις της Δήμητρας Ματσούκα για την ανακοίνωση κόμματος του Πέτρου Κόκκαλη

«Ήταν τυχαία η ημέρα, που ανακοινώθηκε το κόμμα του συζύγου του. Με έναν τρόπο ναι και ίσως και όχι. Αυτό θα σας το απαντήσει και εκείνος. Την αγάπη μου την εκφράζω κάθε ημέρα. Αυτό συμβαίνει ανεξαρτήτως ημέρας», είπε η Δήμητρα Ματσούκα.

Λίγα λόγια για τη ζωή και την καριέρα του

Ο Πέτρος Κόκκαλης γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος του επιχειρηματία και πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη και της Σοφίας Σκούρα. Από την πλευρά του πατέρα του είναι εγγονός του Πέτρου Κόκκαλη, γιατρού και υπουργού στην κυβέρνηση του βουνού ενώ από την πλευρά της μητέρας του είναι εγγονός του Σπύρου Σκούρα, ιδιοκτήτη της "Σκούρας Φιλμ", της πλακοποιίας "Ακμή" και πρώην προέδρου της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως.

Σπούδασε ιστορία στο πανεπιστήμιο Χάμπσιρ και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην δημόσια διοίκηση στην Σχολή Διακυβέρνησης Τζον Φίτζεραλντ Κένεντι (J.F.K. School of Government) του πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Το 1994 τοποθετήθηκε διευθυντής μάρκετινγκ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και το 1996 γενικός διευθυντής της εταιρείας. Αργότερα αναβαθμίστηκε στην θέση του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, θέση όμως από την οποία παραιτήθηκε το 2008. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου παραιτήθηκε και από την προεδρία του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, αξίωμα στο οποίο είχε εκλεγεί δύο μήνες πριν. Την περίοδο 2000 - 2001 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. Επίσης είναι μέλος του δ.σ. της Intralot, αντιπρόεδρος στο ίδρυμα Κόκκαλη ενώ έχει χρηματίσει και μέλος του συμβουλευτικού ιδρύματος της ΟΥΕΦΑ.Το 2006 εξελέγη πρώτος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ Ελλάδος.

Έχει ανακηρυχθεί «Άρχων Λαοσυνάκτης του Οικουμενικού Θρόνου» από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Τον Μάρτιο του 2019 παραιτήθηκε από τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, με το οποίο είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, εκπροσωπώντας την πολιτική κίνηση «ΚΟΣΜΟΣ». Εξελέγη ευρωβουλευτής λαμβάνοντας 140.404 ψήφους. Στις 16 Νοεμβρίου 2023 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για δημιουργία κόμματος.