Σταύρος Γαβριλιάδης & Δημήτριος Ελευσινιώτης: Ποιο είναι το ομόφυλο ζευγάρι που δημοσίευσε την πρώτη αναγγελία γάμου στην Ελλάδα

Τι δήλωναν για τον γάμο και τα δικαιώματα του «αόρατου γονέα»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi
Φωτογραφία: Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi

Ιστορική μέρα η 15η Φεβρουαρίου για τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια, καθώς με 176 «ναι», 76 «όχι», 2 «παρών» και 46 απουσίες, η Βουλή πέρασε το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων. Λίγες ώρες μετά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα» και η πρώτη αναγγελία για γάμο ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα, ο οποίος θα γίνει στη Νέα Σμύρνη.

Πρόκειται για τους Σταύρο Γαβριλιάδη και Δημήτριο Ελευσινιώτη, οι οποίοι μάλιστα το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκαν στα θεωρεία της Βουλής κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Το ζευγάρι μίλησε στο Bloomberg λίγες ώρες πριν και ανέφερε: «Θα γίνουμε επιτέλους μία οικογένεια με δύο επίθετα. Τα κοστούμια και οι βέρες είναι ήδη έτοιμα. Ίσως είμαστε εμείς το πρώτο ζευγάρι που θα παντρευτεί».

Δείτε την αγγελία:

Η αγγελία που δημοσιεύτηκε στα «Νέα»

Τι δήλωνε ο Σταύρος Γαβριηλίδης για τα τρία παιδιά που μεγαλώνει με τον Δημήτριο Ελευσινιώτη

Ο Σταύρος Γαβριηλίδης, αλλεργιολόγος στο επάγγελμα, είχε εκφράσει τις ανησυχίες του για το νομικό καθεστώς στην Ελλάδα μέσα από διάφορες δράσεις υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, μιλώντας μεταξύ άλλων και στην εκπομπή του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά, «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» (τότε), για τις δυσκολίες που βιώνει καθημερινά.

Δείτε επίσης: Φώτης Σεργουλόπουλος: Με πλατύ χαμόγελο στον αέρα της ΕΡΤ - Η πρώτη αντίδραση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων

«Είμαι βιολογικός γονέας ενός αγοριού πέντε ετών και μπαμπάς επίσης διδύμων τριών ετών, που ο σύντροφός μου είναι βιολογικός μπαμπάς τους. Είναι μια μεγάλη οικογένεια με δύο μπαμπάδες και τρία παιδιά. Το βιολογικό κομμάτι, σε ένα σπίτι και μία οικογένεια, δεν παίζει καμία σημασία», έλεγε χαρακτηριστικά.

Για να συμπληρώσει: «Τα παιδιά αυτά υφίστανται διακρίσεις λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού των γονιών τους. Αναγνωρίζονται ως παιδιά μόνο του βιολογικού γονέα. Ο άλλος γονιός είναι "αόρατος" για την πολιτεία. Τα μεγαλώνει, έχει την ευθύνη τους, δίνει την αγάπη τους, αλλά δεν αναγνωρίζεται».

Δείτε το βίντεο: