Κώστας Ξυκομηνός: Η συνεργασία με τον Γιώργο Λάνθιμο, οι πρώτες παραστάσεις του και το Ναυάγιο του Mega

Τι αποκάλυψε για τον χαρακτήρα του σκηνοθέτη

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Κώστας Ξυκομηνός: Η συνεργασία με τον Γιώργο Λάνθιμο, οι πρώτες παραστάσεις του και το Ναυάγιο του Mega

O Κώστας Ξυκομηνός παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη» και τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Αρκά, το μεσημέρι της Παρασκευής, με αφορμή τη συμμετοχή στο «Ναυάγιο» του MEGA. Ο ηθοποιός μίλησε για τη σειρά που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό, τις «Άγριες Μέλισσες», καθώς και για τη συνεργασία με τον παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτη, Γιώργο Λάνθιμο.

Μεταξύ άλλων ο Κώστας Ξυκομηνός σημείωσε πως: «Όσοι με γνωρίζουν, εντυπωσιάζονται για το ότι με επιλέγουν για ρόλους “κακών” και “περιθωριακών τύπων” στην τηλεόραση. Βέβαια, αυτό εμένα μου αρέσει. Παρόλο που είχα συμμετοχή και σε κάποιες άλλες τηλεοπτικές σειρές στο παρελθόν, η αλήθεια είναι ότι αυτό που λέμε αναγνώριση από το κοινό ήρθε μέσα από αυτή τη σπουδαία δουλειά, τις Άγριες Μέλισσες».

Μιλώντας για την αναγνωρισιμότητα, παραδέχτηκε πως: «Είμαι από τους ανθρώπους που το χαίρομαι γιατί είναι μια αναγνώριση του κόπου μου. Δεν το κρύβω ότι είναι πολύ συγκινητικό όταν έρχονται, με πλησιάζουν και μου λένε “είστε η παρέα μας”. Κάθε φορά που καλούμαι να ερμηνεύσω κάποιον χαρακτήρα, λαμβάνω υπόψιν μου και το ιστορικό περιβάλλον εκείνης της εποχής».

Η αποκάλυψη του Κώστα Ξυκομηνού για τον Γιώργο Λάνθιμο

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πρώτα του βήματα, λέγοντας: «Κανείς δεν είχε ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική από την οικογένειά μου. Παρόλα αυτά και η γιαγιά μου, και η μητέρα μου ήταν θεατρόφιλες και σινεφίλ, από παιδάκι με πήγαιναν στον κινηματογράφο. Τολμώ να πω ότι ηθοποιός έγινα από το σινεμά. Τους έκανα σκετς μικρός, το πρώτο μου κοινό ήταν οι φίλοι των γονιών μου»

Όσον αφορά τη συνεργασία του με τον Γιώργο Λάνθιμο στην ταινία «Κινέττα», ο Κώστας Ξυκομηνός δήλωσε: «Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό. Και νιώθω μια περηφάνεια που μες στα χρόνια, ο Γιώργος Λάνθιμος έχει όλη αυτή την παγκόσμια πλέον αναγνώριση, είναι πολύ συγκινητικό αυτό για μένα και μακάρι να κερδίσει το πολυπόθητο Όσκαρ. Ήταν εξαιρετικός συνεργάτης, διαθέτει χιούμορ, έχει τον τρόπο του, φέρει μία καινούρια μέθοδο και ματιά, πάντα όμως με μία γλυκύτητα».