Μαρίνα Σάττι: «Το σκεφτόμουν μία εβδομάδα...» - Όλο το παρασκήνιο πίσω από την συμμετοχή της στην Eurovision

«Ήθελα να νιώσω πιο σίγουρη...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ
NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Δύο στις 10, παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου 17/2, η Μαρίνα Σάττι η οποία φέτος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision. Η τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι της είχε γίνει πρόταση και στο παρελθόν.

Υπενθυμίζουμε ότι η παρουσίαση του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στον 68ο Διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας στις 7, 9 και 11 Μαΐου 2024, θα πραγματοποιηθεί σε μια έκτακτη βραδινή εκπομπή, που θα μεταδοθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου, στην ΕΡΤ1, με παρουσιαστές τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά (δείτε εδώ τα γυρίσματα του video clip).

Οι δηλώσεις της Μαρίνας Σάττι

«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα στη Eurovision. Μου είχαν προτείνει και στο παρελθόν να εκπροσωπήσω τη χώρα μας, αλλά ήθελα να νιώσω πιο σίγουρη και έμπειρη. Φέτος όταν μου πρότειναν να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στον διαγωνισμό, το σκεφτόμουν μία εβδομάδα. Αφού το συζήτησα και με τους κοντινούς μου ανθρώπους ένιωσα πως τώρα είναι η ώρα να γίνει», είπε η Μαρίνα Σάττι.

Σε ποιον ημιτελικό θα εμφανιστεί η τραγουδίστρια

Την τελετή και την κλήρωση, με την οποία καθορίστηκε σε ποιον από τους δύο Ημιτελικούς της Εurovision 2024 θα διαγωνιστούν οι συμμετέχουσες χώρες, παρουσίασε η Pernilla Månsson Colt, η οποία είχε την επίβλεψη της κλήρωσης των ημιτελικών της Eurovision 2013, πάλι στο Μάλμε, και η Farah Abadi. Παρούσες στην εκδήλωση ήταν η δήμαρχος του Μάλμε, Katrin Stjernfeldt Jammeh και o δήμαρχος του Λίβερπουλ, Steve Rotheram. Από τις 37 χώρες που συμμετέχουν στη Εurovision 2024, προκρίθηκαν απευθείας στον Μεγάλο Τελικό πέντε χώρες, οι λεγόμενες «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία), καθώς και η διοργανώτρια Σουηδία.

Η κληρωτίδα μίλησε. Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού, με την ακριβή θέση των χωρών να καθορίζεται σε επόμενο χρόνο από τους διοργανωτές. Ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision θα γίνει 9 Μαΐου και ο πρώτος στις 7 του ίδιου μήνα. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου.

Στο μεσοδιάστημα αναμένεται και η ανακοίνωση του τραγουδιού, με το οποίο θα μας εκπροσωπήσει, όπου προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρίνα Σάττι δεν απαντάει σε φήμες που κυκλοφορούν, αλλά δεν δίστασε να απαντήσει δημόσια μέσα από stories στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Συγκεκριμένα, έγινε συζήτηση στα media για τα τραγούδια που απέρριψε:

«Αυτό που και καλά άκουσα εγώ προσωπικά 150 τραγούδια και τα απέρριψα όλα, ήθελα να ήξερα πώς προέκυψε. O μόνος λόγος που μπαίνω στη διαδικασία να ασχοληθώ, είναι καθαρά από σεβασμό στους συναδέλφους δημιουργούς. Ξέρω πως είναι να γράφεις τραγούδια και να βάζεις, χρόνο, κόπο και ενέργεια με αγάπη για να βγάλεις κάτι από μέσα σου. Οπότε σας λέω ότι αυτή η πληροφορία δεν ισχύει», απάντησε χαρακτηριστικά