Βασίλης Καΐλας: Δείτε πώς είναι σήμερα στα 70 του το παιδί-θαύμα του ελληνικού κινηματογράφου

Πέρασαν 66 χρόνια από την πρώτη του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ο κόσμος τον έμαθε με το μικρό του, και το χαϊδευτικό «Βασιλάκης», αφού η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε μόλις σε ηλικία 4 ετών, καθώς ο πατέρας του έτυχε να δουλεύει ως θυρωρός στην πολυκατοικία που έμενε ο Δημήτρης Χορν και η Έλλη Λαμπέτη. Σε μία τυχαία επίσκεψη στους δύο ηθοποιούς, ο αείμνηστος Μιχάλης Κακογιάννης θα παρατηρήσει το εκφραστικό πρόσωπο του παιδιού του θυρωρού, και τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία.

Ο 70χρονος σήμερα Βασίλης Καΐλας έχει παίξει σε περισσότερες από 100 ταινίες, σε πρώτους και δεύτερους ρόλους, μέσα από τους οποίους τον γνώρισε και τον αγάπησε ο κόσμος. Βέβαια στη συνείδηση του κοινού τον καθιέρωσε ο ρόλος στην ταινία «Ο Λουστράκος», με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, που του έδωσε και τον τίτλο «παιδί-θαύμα του ελληνικού κινηματογράφου». Αποφοίτησε το 1979 από τη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη, ενώ αργότερα πέρασε στο θέατρο και στη συνέχεια στη μεταγλώττιση.

Δείτε επίσης: Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Η τελευταία του σύντροφος πραγματοποίησε την τελευταία του επιθυμία 20 χρόνια μετά το θάνατό του

Παραμένει ενεργός μέχρι σήμερα ο Βασίλης Καΐλας

Για ένα μεγάλο διάστημα, από το 2010 κι έπειτα που ασχολήθηκε για λίγο με την τοπική αυτοδιοίκηση, είχε αποτραβηχτεί από τα καλλιτεχνικά δρώμενα και έκανε σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις. Διατηρεί ωστόσο επαφές με τον χώρο της υποκριτικής, με χαρακτηριστικό δείγμα το γεγονός ότι έπαιξε στην ταινία «Μινόρε» του 2023. Επίσης διατηρεί επαφές με ανθρώπους του καλλιτεχνικού κόσμου, με χαρακτηριστικό δείγμα ότι ο φακός τον συνάντησε με δύο αγαπημένους ηθοποιούς στην περιοχή της Πλάκας.

Ο Βασίλης Καΐλας πόζαρε χαμογελαστός δίπλα σε δύο καλούς του φίλους, τον Ρήγα Αξελό και τη Ζωή Ρηγοπούλου, στο κέντρο της παλιάς Αθήνας, όπου έκαναν τη βόλτα τους. Αν και τα χρόνια έχουν περάσει, ο ηθοποιός διατηρεί τη γλυκύτητά του και παραμένει ευδιάθετος απέναντι στον κόσμο που τον αναγνωρίζει από τη συμμετοχή του στις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την πρόσφατη σπάνια εμφάνισή του:

Ρήγας Αξελός Ζωή Ρηγοπούλου Βασίλης Καΐλας
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Βασίλης Καΐλας
Φωτογραφία: NDP Photo Agency