Κώστας Φαλελάκης: «Δε μπορούσα να πάρω το σώμα του συντρόφου μου» - Αγανακτισμένος 9 χρόνια από τον θάνατο του Μηνά Χατζησάββα

«Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του κανέναν δεν ενδιαφέρει»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Κώστας Φαλελάκης ήταν καλεσμένος το Σάββατο 17/2 στο πλατό της εκπομπής Ακόμα δεν είδες τίποτα με τον ηθοποιό να σχολιάζει την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο μιας και ο ίδιος δεν πρόλαβε να χαρεί τα αποτέλεσμά του.

Να θυμίσουμε πως ο ηθοποιός ήταν για χρόνια σε σχέση με τον Μηνά Χατζησάββα, ωστόσο δεν κατάφεραν να ενωθούν και επίσημα με τα δεσμά του γάμου. Όταν μάλιστα ο Χατζησάββας έφυγε από τη ζωή ο Φαλελάκης έμεινε πίσω αντιμετωπίζοντας πολλά γραφειοκρατικά ζητήματα, αφού το κράτος δεν τον αναγνώριζε και επίσημα ο σύντροφό του.

Μέσα από την ψήφιση του νομοσχεδίου, κανένα ζευγάρι πλέον της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας δε θα κληθεί να αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο με την ιστορία του Φαλελάκη και έτσι ο ίδιος αισθάνεται δικαίωση με την εξέλιξη αυτή.

Δείτε επίσης: "Είχα σκεφτεί την αυτοκτονία! Έφτασα σε σημείο..." - Συγκλονίζει ο Φαλελάκης για το θάνατο του Χατζησάββα

Οι δηλώσεις του Κώστα Φαλελάκη για τον Μηνά Χατζησάββα και την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Πρώτη φορά αισθάνθηκα πολίτης αυτής της χώρας. Η χώρα αυτή μέχρι τώρα με αγνοούσε. Ξέρετε όλοι την περιπέτεια που έζησα, εγώ δε μπορούσα να πάρω το σώμα του συντρόφου μου γιατί δεν ήμουν τίποτα για αυτόν, κατά συνέπεια και τίποτα για την κοινωνία, που υπήρχα. Είναι μια μέρα χαράς, γιατί το αόρατο έγινε ορατό. Η πολιτεία υπερασπίστηκε το ανυπεράσπιστο.

Η πολιτεία υπερασπίστηκε για πρώτη φορά τους ανυπεράσπιστους έρωτες. Πέραν του ότι δε μπορούσα να πάρω το σώμα του, πλήρωσα και έναν φόρο κληρονομιάς για την κοινή μας περιουσία. Μέχρι τώρα η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι αόρατη. Όλοι έχουν κάποιο τέτοιο άτομο αλλά του έλεγαν να μην φαίνεται. Γιατί να μη φαίνομαι; Δεν πληρώνω φόρους; Δεν είμαι σε όλα ισότιμος; Γιατί δεν είμαι εκεί; Και λύνεται αυτό το θέμα, είναι μια ημέρα χαράς.

Θα γίνουν πολλά coming out. Λένε: ''Εμένα δε με ενδιαφέρει τι κάνει ο gay στο κρεβάτι του''. Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του κανέναν δεν ενδιαφέρει. Αυτό σημαίνει σαν νοοτροπία, μη φαίνεσαι, μην υπάρχεις, είσαι εκεί, ποντικός στην κοινωνία και τώρα δεν είμαστε.

Τώρα θα βγαίνουμε έξω και θα είμαστε ισότιμοι. Οι θεσμοί και οι νόμοι βοηθούν τους ανθρώπους να έχουνε την υπερηφάνεια τους, που τους έχει στερηθεί και αυτή η γιορτή του Pride αυτόν τον σκοπό έχει, να αποκαταστήσει την υπερηφάνεια, που λείπει. Η πολιτική οφείλει να αφουγκράζεται την κοινωνία και να την πηγαίνει μπροστά, μπορεί να χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να συμφιλιωθεί η κοινωνία με αυτό, αλλά ο οξυδερκής πολιτικός το προβλέπει αυτό, δίνει το θεσμό ή τον νόμο, πατάει πάνω σε αυτό ο άλλος, φαίνεται, υπάρχει, διεκδικεί και κανείς δε μπορεί να του το αρνηθεί.

Λίγη ενσυναίσθηση να έχεις θα καταλάβεις ότι μας λύνουν ένα θέμα. Πως μπορείς να το αγνοείς; Το φοβούνται...», είπε ο Κώστας Φλελάκης.

Ερωτευμένος ξανά 8 χρόνια μετά το θάνατο του Χατζησάββα

«Είμαι σε μία ηλικία και σε μία φάση που χαίρομαι πολύ περισσότερο την αγάπη και επειδή και αγαπάω και αγαπιέμαι από τη σχέση που είμαι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είμαστε μαζί δυόμισι χρόνια», εξομολογήθηκε στις 21/2/23 ο Κώστας Φαλελάκης στο Super Κατερίνα.