Εισβολέας – Η αποκάλυψη για τα παιδικά του χρόνια: «Ήταν η πρέζα πολλή, στις γωνίες έβλεπες σύριγγες»

Τι δήλωσε για την τραπ

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Εισβολέας – Η αποκάλυψη για τα παιδικά του χρόνια: «Ήταν η πρέζα πολλή, στις γωνίες έβλεπες σύριγγες»

Ο Εισβολέας, κατά κόσμον Ηλίας Παπανικολός, μίλησε στην εκπομπή Musikology της ΕΡΤ3 και αναφέρθηκε στα σχολικά του χρόνια, στα πρώτα του βήματα στη μουσική, αλλά και στην τραπ ως αντανάκλαση της κοινωνίας.

«Γεννήθηκα στην Καλαμάτα, έμεινα έναν χρόνο, και μετά μεγάλωσα στο Γαλάτσι. Πήγα στη Γκράβα σχολείο το '92. Η πρώτη επαφή που είχα με σκληροπυρηνικούς δεν ήταν από το χιπ χοπ. Τότε ήταν το ροκ ακόμη, ήταν η πρέζα πολλή, στις γωνίες έβλεπες σύριγγες. Ήταν πολύ κακόφημο σχολείο. Εκεί άρχισα να ακούω ροκ, Σιδηρόπουλο, Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, όλη αυτή τη φάση», είπε αρχικά ο Εισβολέας.

Για συμπληρώσει αμέσως μετά: «Κάθε περιοχή έχει τον κόσμο της, εδώ έχουμε πολλούς Ναξιώτες. Έπαιρνα τη γραβιέρα και άκουγα νησιώτικα. Το '92-'93, στο πρώτο μεταναστευτικό που ήρθε από την Αλβανία, εκεί μάθαμε κι άλλα πράγματα. Οι άνθρωποι που έρχονταν, έφερναν την κουλτούρα τους. Στην Κυψέλη μάθαμε σουαχίλι από τους Νιγηριανούς. Έχει σημασία πόσο κοινωνικός είσαι και πόσο αφήνεις το μυαλό σου να πάρει την πληροφορία».

Η αναφορά του Εισβολέα στην τραπ και στον γιο του

Σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξής του δήλωσε: «Εγώ φιλτράρω τα πάντα μέσα από την κοινωνία που ζω. Δεν μπορώ να καταλάβω στο 100% όταν ένας από ένα γκέτο της Αμερικής μου λέει τα βιώματά του, γιατί δεν έχω ζήσει εκεί. Εγώ θα καταλάβω αυτά που ζω καθημερινά στη γειτονιά μου».

Για να παραδεχτεί αμέσως μετά: «Από τον καιρό που άρχισα να μην ντρέπομαι για την καταγωγή μου και να εκφραστώ όπως έχω μάθει να εκφράζομαι, πραγματικά απελευθερώθηκα, έγινα αυτό που είμαι σήμερα και το χαίρομαι και πιο πολύ».

Αμέσως μετά απάντησε για την τραπ, λέγοντας: «Είναι ανάγκη της κοινωνίας, αλλιώς δεν θα υπήρχε. Όλα κινούνται γρήγορα στην κοινωνία, η τραπ αυτό αποτυπώνει, γι’ αυτό έχει και το αντίκρισμα που έχει. Δεν με αντιπροσωπεύουν καθόλου, αλλά θεωρώ ότι και οι πιτσιρικάδες που λένε αυτά που λένε θα αλλάξουν. Κι εγώ ως πιτσιρικάς δεν έλεγα κάτι λιγότερο».

Κλείνοντας ο Εισβολέας αναφέρθηκε στον γιο του: «Όταν μεγαλώνεις και κάνεις παιδί, καταλαβαίνεις ότι έχεις ευθύνη για αυτό που λες, ότι αυτό είναι ένας σπόρος. Μπορώ να κάνω επίθεση μέσα από τον στίχο χωρίς να κάνω επίθεση, ξέρω ότι θα μας ακούσουν και τα πιτσιρίκια».