Σταύρος Νικολαΐδης: «Η γυναίκα μου μπήκε για δύο γέννες, ξέροντας ότι δεν θα έχει παιδί»

«Πολλές βραδιές καθόμουν μόνος μου και με έπαιρναν τα δάκρυα...»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Σταύρος Νικολαΐδης: «Η γυναίκα μου μπήκε για δύο γέννες, ξέροντας ότι δεν θα έχει παιδί»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μπαμπά-δες» της ΕΡΤ βρέθηκε ο Σταύρος Νικολαΐδης το απόγευμα του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στον μονάκριβο γιο του, Θάνο, αλλά και στις αποβολές που είχε η σύζυγός του Γιώτα Ζαρμακούπη. Όπως είπε χαρακτηριστικά, στις δύο από τις τρεις συνολικά, μέχρι τα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης τα παιδιά τους ήταν μία χαρά, και λίγο πριν τον τοκετό μάθαιναν τα δυσάρεστα μαντάτα.

«Η γυναίκα δεν το ξεπερνάει ποτέ αυτό. Ακόμα δεν το έχει ξεπεράσει η γυναίκα μου, άσχετα αν είναι κάπου σε ένα ντουλαπάκι κλεισμένο, όπως ο χαμός του πατέρα της», είπε αρχικά ο Σταύρος Νικολαΐδης.

Και συμπλήρωσε: «Κατ' αρχάς τα παιδιά μας δεν γεννήθηκαν καν νεκρά. Ήταν υγιή, απλά τρύπαγε ο αμνιακός σάκος, και έφευγαν τα νερά. Μέχρι να πάει να γεννήσει η γυναίκα μου, δεν είχε πεθάνει το παιδί. Είναι τραγικό αν το σκεφτείς για μία μητέρα, όταν μπαίνει για δύο γέννες ξέροντας ότι δεν θα έχει παιδί».

Δείτε επίσης: Σταύρος Νικολαΐδης: «Η οικογένειά μου μού δημιούργησε κόμπλεξ και αίσθημα κατωτερότητας στη δουλειά μου»

Ο Σταύρος Νικολαΐδης για τη στήριξη στη σύζυγό του

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους στήριξαν ο ένας τον άλλον μετά από αυτές τις απώλειες. «Προσπαθούσαμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο, νομίζοντας πως ο άλλος το περνάει πιο βαριά από εμάς. Ήταν πολλές οι βραδιές που καθόμουν μόνος μου και με έπαιρναν τα δάκρυα και έλεγα: Τώρα, πώς θα ήταν να έχω ένα κοριτσάκι εδώ. Ήμουν και κολλημένος με τα κοριτσάκια τότε. Ήταν κοριτσάκια όσα χάσαμε», εξομολογήθηκε αμέσως μετά ο Σταύρος Νικολαΐδης.

Η γέννηση του γιου τους άλλαξε τα δεδομένα βέβαια: «Μετά που κάναμε τον Θάνο δεν τον αλλάζω ούτε με 100 κοριτσάκια. Με τη γυναίκα μου, αυτό που λέγαμε πάντα είναι πως είχαμε τόση αγάπη μεταξύ μας, που κοντεύαμε να σκάσουμε και θέλουμε να τη διοχετεύσουμε σε ένα τρίτο άτομο.

Κλείνοντας ο Σταύρος Νικολαΐδης αναφέρθηκε και στην χαρά του, τις πρώτες φορές που έμαθε για την εγκυμοσύνη της συζύγου του: Όταν μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία και σου κόβεται τόσο μεγάλο μήνα, είναι ένα σοκ. Φαντάσου ότι την πρώτη φορά μου έλεγαν “γεια” στον δρόμο, κι έλεγα “Είμαστε έγκυος”. Τόση ήταν η χαρά μου».