Σιώπησε η φωνή του Big Brother, πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Ράμος - Η ανακοίνωση του Σπύρου Μπιμπίλα

Ήταν μόλις 47 ετών

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό πως το βράδυ της Παρασκευής έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Ράμος σε ηλικία μόλις 47 ετών. Με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΕΗ, και βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας, δημοσιοποίησε το δυσάρεστο συμβάν. Μεταξύ άλλων ήταν ο άνθρωπος που έδωσε τη φωνή του στον «Μεγάλο Αδερφό», στους δύο τελευταίους κύκλους του Big Brother.

«Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή ο αγαπημένος συνάδελφος Γιάννης Ράμος, στέλεχος του θεάτρου επί Κολωνώ, και της ομάδας Νάμα της Ελένης Σκότη, γεννημένος το 1977... Στη μνήμη του, το θέατρο επί Κολωνώ ενισχύει το έργο του ταμείου αλληλοβοηθείας του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, και όσοι φίλοι θέλουν μπορούν να κάνουν το ίδιο», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Σπύρος Μπιμπίλας

Εκτός από τη φωνή του Big Brother, ο Γιάννης Ράμος είχε μία πλούσια καριέρα στο θέατρο. Ο ρόλος που τον χαρακτήρισε πιο έντονα στους καλλιτεχνικούς κύκλους ήταν η αριστουργηματική του ερμηνεία ως δημοσιογράφος. Ο εκλιπών υποδύθηκε τον Χάιμε Ρεβέρτερ στο έργο του Γκιγιέρμο Έρας, «Ροτβάιλερ», για 3 συνεχόμενες σεζόν, από το 2008 ως το 2011 σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη στο Θέατρο Επί Κολωνώ.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Ράμος

Ο Γιάννης Ράμος σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση, Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Gothenburg στη Σουηδία, και παράλληλα Υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη και στο Studio NAMA της Ελένης Σκότη.

Στα 47 του χρόνια έκανε εμφανίσεις σε αρκετές παραστάσεις (Θέατρο επί Κολωνώ, Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ), μετέφρασε θεατρικά έργα κυρίως σκανδιναβικά (σουηδικά, δανέζικα, νορβηγικά), είχε τη μουσική επιμέλεια σε θεατρικές παραγωγές, ενώ συμμετείχε σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές (Λατρεμένοι μου γείτονες, Μου το κρατάς μανιάτικο κ. ά.)

Συν τοις άλλοις, ήταν και πρώτος ξάδερφος της Έλενας Παπαρίζου. Ο Γιάννης Ράμος και η νικήτρια της Eurovision 2005 είχαν συνυπήρξαν επαγγελματικά στο «The Voice», με την τραγουδίστρια να τον αποχαιρετά συγκινημένη το βράδυ του Σαββάτου. «Άγγελέ μου, καλό ταξίδι», έγραψε σε ανάρτησή της.