Μαμά έρχομαι: "Λύγισε" η Μαρία Καρυστιανού για τα Τέμπη - «Δεν μπορώ να καταλάβω...»

«Ο συρμός αυτός δεν μετέφερε προϊόντα, μετέφερε ανθρώπους»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μαμά έρχομαι:

Την μνήμη των 57 νεκρών της τραγωδίας στα Τέμπη τίμησε το MEGA με ένα ντοκιμαντέρ όπου προβλήθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου. Ένα χρόνος ακριβώς μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα, άνθρωποι που επιβίωσαν αλλά και οικογένειες των θυμάτων, μίλησαν για τα όσα βίωσαν, βιώνουν και θα συνεχίζουν να βιώνουν.

Ανάμεσα τους και η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που ήταν ανάμεσα στα θύματα. Η κοπέλα ταξίδευε με την φίλη της, ωστόσο καμία από τις δυο δεν επιβίωσε.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Μαρίας Καρυστιανού για το θάνατο της κόρης της στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού έχει δημιουργήσει μάλιστα τον σύλλογο συγγενών θυμάτων των Τεμπών, ώστε όλοι μαζί να ζητήσουν δικαίωση για τους ανθρώπους τους που δολοφονήθηκαν.

«Ταξίδευε με την κολλητή της, μαζί τα έκαναν όλα. Ήταν τρεις κολλητές και η μία είχε φύγει την προηγούμενη ημέρα. Οι δυο τους αποφάσισαν να κάτσουν μία ημέρα ακόμα στην Αθήνα. Ήταν να πάρουν το πρώτο τρένο αλλά δεν πρόλαβαν να ξυπνήσουν, πήραν το επόμενο»...

«Δεν μπορώ να καταλάβω, μου έδινε ο δικηγόρος μου να διαβάσω την 717 και τις αναβολές που γίνονταν. Ποιες ήταν οι αιτίες τον ρώτησα. Ποιος λόγος είναι πιο σημαντικός απέναντι στη ζωή; Η 717 έχει συνάφεια με το δυστύχημα. Θεωρώ ύβρη να ακούγονται αυτά τα πράγματα. Δεν θα πω προσβολή για το νοητικό μου επίπεδο, γιατί αυτό είναι αστείο να το λες.

Δείτε επίσης: Συγκλονίζει η Ντίνα Μαδαλιανίδη - «Παίρνω φάρμακα! Βλέπω συνέχεια σώματα δίπλα μου! Θυμάμαι ότι έξω από το βαγόνι...»

Είναι πραγματικά ντροπή, γιατί αν δεν υπήρχε αυτό και είχαν ολοκληρωθεί τα συστήματα ασφάλειας, δεν με ενδιαφέρει εμένα η επάρκεια ενός υπαλλήλου. Κακώς ήταν εκεί, αλλά τι σημαίνει αυτό; Αν εκείνη την ώρα πάθαινε κάτι, μια ανακοπή και δεν μπορούσε να κάνει τη δουλειά του; Δεν μπορείς το 2023, σε μια χώρα στην Ευρώπη που όλα είναι αυτοποιημένα, δεν αφήνουν περιθώριο για λάθος. Έλεγαν ότι φταίει ο σταθμάρχης που δεν πάτησε το κουμπί» είπε και ξέσπασε η Μαρία Καρυστιανού.

«Το ότι συνέβη αυτό σε εκείνο δρομολόγιο δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Ήταν γιατί τα τρένα κυκλοφορούσαν χωρίς ασφάλεια χρόνια σε όλα τα δρομολόγια. Ήταν ένα έγκλημα κατά των πολιτών. Θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε. Βλέπετε με πόση αλαζονεία και αδιαφορία αντιμετωπίστηκε το ζήτημα γιατί ο συρμός ξαναμπήκε σε λειτουργία. Ο συρμός αυτός δεν μετέφερε προϊόντα, μετέφερε ανθρώπους. Δεν απορώ μόνο με το πώς λειτουργεί το θέμα του ΟΣΕ, μου κάνει εντύπωση και η θέση του Αρείου Πάγου απέναντι σε αυτό. Ποιος προασπίζεται τον πολίτη και τη ζωή του;» τόνισε σε άλλο σημείο η Μαρία Καρυστιανού.