Βάσια Αναστασίου: Το δυναμικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με βαθιά γνώση σε θέματα υγείας

Μάχεται κατά της ιδιωτικοποίησης της υγείας

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Βάσια Αναστασίου: Το δυναμικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με βαθιά γνώση σε θέματα υγείας

Η Αν.Γραμμ.Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ είναι δικηγόρος, κόρη δύο γιατρών του ΕΣΥ και δίνει την «μάχη» στα τηλεοπτικά παράθυρα κατά της ιδιωτικοποίησης της υγείας, διεκδικώντας τα δικαιώματα των ασθενών αλλά και των ιατρών και νοσηλευτών.

Όσο βουτάει στην εσωστρέφεια ο ΣΥΡΙΖΑ, στην Κυβέρνηση δεν επαναπαύονται κι έχουν αρχίσει να υπολογίζουν όλο και περισσότερο το ΠΑΣΟΚ, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την σπουδή του Μαξίμου να απαντήσει στην κριτική της Χ.Τρικούπη για τον τομέα της υγείας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αναδείξει το θέμα των απογευματινών χειρουργείων και το κόστος (έως 2000 ευρώ) που θα έχει για τους ασθενείς. Σε υψηλό επίπεδο έσπευσαν λοιπόν οι κυβερνητικοί να απαντήσουν στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για να «μην γράψει» στο κεντρώο ακροατήριο.

βάσια αναστασίου

Η Βάσια Αναστασίου αγωνίζεται για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας

Έλα όμως που η ζημιά για την Κυβέρνηση γίνεται στα τηλεοπτικά πάνελ και στα ραδιόφωνα, όπου το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει λόγο σε ανθρώπους με βαθιά γνώση της κατάστασης στο ΕΣΥ. Το θέμα μάλιστα φτάνει και στους νεότερους ψηφοφόρους από στελέχη όπως η Βάσια Αναστασίου (Αν.Γραμμ.Επικοινωνίας ΠΑΣΟΚ), που δεν μένουν μόνο στα τεχνοκρατικά αλλά δίνουν και την πραγματική εικόνα από «μέσα» (οι γονείς της είναι γιατροί στο ΕΣΥ).

Μάλιστα σε πρόσφατη εμφάνιση της στο OPEN, στην εκπομπή του Σ.Χαριτάτου και της Ε.Ρέβη, τόνισε στην τέως Αν.Υπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη, την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ενώ σε άλλη τηλεοπτική της εμφάνιση η Βάσια Αναστασίου παρέθεσε σειρά επιχειρημάτων υπέρ της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας στον τέως Υπουργό Θάνο Πλεύρη. «Το ΕΣΥ, οι ασθενείς, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αιμορραγούν και εσείς πάτε να το ιδιωτικοποιήσετε. Οι γιατροί χειρουργούν με κινέζικα αναλώσιμα και τεχνικές του προηγούμενου αιώνα επειδή αφήνετε τα νοσοκομεία χρεοκοπημένα. Είστε επικίνδυνοι.» τόνισε χαρακτηριστικά.