Γιώργος Καπουτζίδης – Η επιθυμία να κάνει οικογένεια, και η επόμενη μέρα μετά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Ο σύντροφός μου με τσίγκλησε να μιλήσω ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά μου»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Ο Γιώργος Καπουτζίδης έδωσε συνέντευξη στο Breakfast@Star και στην Μαίρη Αργυριάδου, που ταξίδεψε ως το σπίτι του στην Αίγινα. Ο δημιουργός μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που έφερε τον γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ εξομολογήθηκε και την επιθυμία του πλέον να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια.

«Τη μέρα του νομοσχεδίου ήμουν πολύ συγκρατημένος, όπως ήμουν έτσι και στη χαρά, και στη συγκίνηση. Την επόμενη μέρα που ξύπνησα μου βγήκε όλο αυτό. Υπήρχε πολλή πίεση, προσπάθεια, ένταση και μία φοβερή αναστάτωση. Δεν είχα άγχος μην ψηφιστεί, απλώς είχα την κούραση που είχε ένας άνθρωπος όταν τρέχει μαραθώνιο», είπε αρχικά ο Γιώργος Καπουτζίδης

Ο λόγος που ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του

Στη συνέχεια ο δημιουργός αναφέρθηκε στους λόγους που μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του: «Ήταν πολλές οι αφορμές που μίλησα ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά μου το 2020. Ένας λόγος που δεν το έκανα μέχρι τότε, ήταν γιατί δεν ήθελα να φέρνω σε δύσκολη θέση τους γονείς μου, δεν ήξερα πώς θα αντιδράσουν. Όταν μου είπαν “Είμαστε πολύ εντάξει, πες ό,τι θέλεις”, μετά είχα κι εγώ το ελεύθερο. Νομίζω ότι με τσίγκλησε ο τότε σύντροφός μου, που μου είχε πει σε κάποια φάση “Ο δημόσιος λόγος σου δεν συνάδει με τον ιδιωτικό. Ο ιδιωτικός σου είναι πάρα πολύ ξεκάθαρος και μαχητικός, ενώ ο δημόσιος είναι πιο μαζεμένος”. Δεν μου άρεσε όταν το άκουσα, αλλά είχε απόλυτο δίκιο», δήλωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Και κατέληξε ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ήταν ανοιχτός στο ενδεχόμενο γάμου και δημιουργίας οικογένειας: «Είμαι μόνος. Βέβαια είμαι ανοιχτός γιατί όχι; Δεν σκέφτομαι ότι τώρα γίνεται και θα το κάνω. Νομίζω ότι έχει να κάνει περισσότερο με το πώς είσαι. Τώρα η αλήθεια είναι ότι έχω συνηθίσει σε μια πιο ήσυχη ζωή εδώ, οπότε ίσως είναι και λίγο πιο δύσκολο να με βρει μία μεγάλη αλλαγή»