Δημήτρης Καλλιβωκάς: Εξελίξεις για την υγεία του 93χρονου ηθοποιού

Τι συμβαίνει με την νοσηλεία του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Πριν από λίγες ημέρες προκάλεσε μεγάλη ανησυχία η είδηση, που αφορούσε στη νοσηλεία του αγαπημένου Έλληνα ηθοποιού, Δημήτρη Καλλιβώκα, καθώς ένα ατύχημα στο σπίτι του τον οδήγησε στο νοσοκομείο (δείτε εδώ περισσότερα).

Την Πέμπτη 29/2 μέσα από νέο ρεπορτάζ της Espresso έγιναν γνωστά τα νεότερα για την υγεία του ηθοποιού, ο οποίος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο πόδι του. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν, πως όλα πήγαν καλά, ο Δημήτρης Καλλιβώκας έχει ξεπεράσει τον μετεγχειρητικό κίνδυνο και αναμένεται να πάρει εξιτήριο μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Καλλιβώκα για την κατάσταση της υγείας του

Μετά από επικοινωνία που είχε μάλιστα η Espresso με τον ηθοποιό μεταφέρει σύντομες ευχαριστήριες προς τον κόσμο δηλώσεις του: «Δεν περίμενα να εισπράξω τόση αγάπη από τον κόσμο. Τους ευχαριστώ όλους και έναν έναν ξεχωριστά».

Δημήτρης Καλλιβωκάς - Νοσοκομείο - Υγεία

Το βιογραφικό του

Αποφοίτησε το 1954 από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, όπου είχε καθηγητές τους Δημήτρη Ροντήρη, Αιμίλιο Βεάκη, Γ. Σιδέρη κ.ά. Αμέσως προσελήφθη στο Εθνικό Θέατρο, ενώ η πρώτη του συμμετοχή ήταν στο χορό της "Ορέστειας" του Αισχύλου στο Ηρώδειο, το καλοκαίρι του 1954. Παρέμεινε στο Εθνικό Θέατρο για τρία χρόνια παίζοντας αξιόλογους ρόλους, όπως Βαλεντίνο στον «Φάουστ» του Γκαίτε, Μαρτινέθ στην «Άμαξα» του Μεριμέ, Όσβαλντ στο έργο «Βασιλιάς Ληρ» του Σαίξπηρ και δώδεκα ακόμη ρόλους. Μετά την αποχώρηση του από το Εθνικό Θέατρο, το 1957, εργάστηκε στο «Ελεύθερο Θέατρο».

O Δημήτηρς Καλλιβωκάς

Έχει παίξει σε πολλά μεγάλα θέατρα, ενώ έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους σπουδαίους ηθοποιούς της χρυσής εποχής του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος των εταιρικών θιάσων Πειραϊκό Θέατρο - Δ.Ροντήρη, Εταιρικού θιάσου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Προσκήνιο - Αλέξη Σολομού, Δημοτικό Θέατρο Θράκης, Θεατρική συνεργασία, και στο Δημοτικό Θέατρο Κηφισιάς.

Έχει λάβει μέρος συνολικά σε 95 θεατρικά έργα του ελληνικού και παγκοσμίου δραματολογίου, κωμωδίες και δράματα, κλασικά και σύγχρονα. Συμμετείχε σε 38 ταινίες μεγάλου μήκους, ελληνικές και ξένες. Ακόμη, έλαβε μέρος σε θεατρικά έργα στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ και της ΥΕΝΕΔ, καθώς και σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές.