Γιώργος Καράμπελας: «Δεχόμουν εκφοβισμό ακόμα και μέσα στην οικογένειά μου επειδή έκανα χορό»

Ο αγαπημένος αγοραστής αποχαιρετά το Cash or Trash

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ο Γιώργος Καράμπελας, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή του ως αγοραστής στο Cash or Trash, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, Super Κατερίνα. Πέρα από τους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει την απόφαση και να αποχαιρετήσει το αγαπημένο show αγοραπωλήσεων του Star, ο Γιώργος Καράμπελας και μίλησε για το bullying που δέχτηκε σε μικρή ηλικία, ακόμα και από πρόσωπα της οικογένειάς του, για τον τρόπο που μιλούσε, και για την ενασχόλησή του με τον χορό.

«Οι Έλληνες άντρες δεν τολμούν καθόλου» είπε αρχικά με αφορμή τις ιδιαίτερες κάλτσες που φορούσε. Στη συνέχεια ο Γιώργος Καράμπελας έγινε πιο συγκεκριμένος, και αναφέρθηκε στην παιδική του ηλικία: «Είχα το δίπολο, ήμουν αρχηγός ανάμεσα στ' αγόρια, έκανα πρωταθλητισμό στο τένις και στο βόλεϊ, αλλά είχα και πολύ καλές σχέσεις με τα κορίτσια. Δεν δέχτηκα εκφοβισμό μόνο χρωμάτων, αλλά και για διαφορετικούς λόγους. Ήμουν ένας άνθρωπος στα “πέτρινα” χρόνια που έκανα χορό και δεχόμουν εκφοβισμό ακόμα και μέσα στην οικογένειά μου. Ο πρώτος χορός που έκανα, που τόλμησα να βγάλω την καλλιτεχνική μου φυσιογνωμία, ήταν στο Λύκειο Ελληνίδων, ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Αυτό, ακόμα και τότε, θεωρείτο μεγάλο faux pas».

Και συμπλήρωσε: «Μετά το εξέλιξα, γιατί ήθελα να βγάλω όλο μου το “είναι”, ευτυχώς βρήκα τη δύναμη και το έκανα, παρά τα όσα συνέβαιναν, έκανα και κλασικό χορό και μπαλέτο. Δεν ήταν μόνο η κάλτσα, για μένα ήταν πολλά πράγματα, οι ιδέες μου, η εκφορά του λόγου, τα πράγματα που έλεγα ήταν αντισυμβατικά».

Ο Γιώργος Καράμπελας αποχαιρετά το Cash or Trash

Στη συνέχεια μίλησε για τις προτάσεις που του έχουν γίνει κατά καιρούς: «Υπήρχε πάντα ένα φλερτ με την τηλεόραση, επειδή είμαι 29 χρόνια στη βιομηχανία του θεάματος με την ευρεία έννοια. Ήμουν γνωστός σε συγκεκριμένους κύκλους, που μου έκαναν προτάσεις για διάφορα projects, απλά δεν είχε έρθει η σωστή στιγμή. Δεν ήμουν έτοιμος».

Όπως ανέφερε και στον αέρα έχει αποχωρήσει από το Cash or Trash, αλλά θα συνεχίσουμε να τον βλέπουμε για το προσεχές διάστημα, αφού έχουν γίνει πολλά γυρίσματα ήδη. «Θεώρησα δεοντολογικό να ενημερώσω την παραγωγή ότι, αν και εφόσον θέλουν να συνεχίσουν την επόμενη χρονιά, να ξέρουν ότι δεν θα συμμετέχω. Ξέρω ότι κάνουν τις ζυμώσεις τους πολύ καιρό πριν και θα ήθελα να μην τους αφήσω έτσι», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καράμπελας για να καταλήξει: «Δεν ήξερε κανείς τίποτα, ούτε οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι, έκανα το σωστό και έπρεπε να ενημερώσω την παραγωγή πριν το πω δημόσια. Έκλεισε ένας κύκλος. Είμαι πάρα πολύ ανήσυχος και κάνω συνεχώς πράγματα και πηγαίνω στο επόμενο πράγμα εύκολα».