Γιώργος Λιάγκας: «Η Δούκισσα δεν ταίριαξε! Η Μαρία Κορινθίου έκανε...» - Η αλήθεια πίσω από τις αποχωρήσεις στο Πρωινό

Ο παρουσιαστής "έσπασε" επιτέλους την σιωπή του

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Γιώργος Λιάγκας: «Η Δούκισσα δεν ταίριαξε! Η Μαρία Κορινθίου έκανε...» - Η αλήθεια πίσω από τις αποχωρήσεις στο Πρωινό

Ο Γιώργος Λιάγκας, το βράδυ της Πέμπτης 29/2, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω του φίλου και κουμπάρου του, Νίκου Χατζηνικολάου και αφού για πρώτη φορά μίλησε ανοιχτά για τον χωρισμό του με την Φαίη Σκορδά, αποκαλύπτοντας πως πήγε μέχρι και σε γιατρό για να το ξεπεράσει (δείτε εδώ όλα όσα είπε), αναφέρθηκε και στις αποχωρήσεις που σημειώθηκαν από την εκπομπή του "Το Πρωινό" στον ΑΝΤ1, της Μαρίας Κορινθίου και της Δούκισσας Νομικού, ξεκαθαρίζοντας επιτέλους την θέση του για τα όσα λέγονταν και γράφονταν τόσο καιρό.

Τι συνέβη τελικά με την Δούκισσα Νομικού και την Μαρία Κορινθίου - Ο Γιώργος Λιάγκας απαντά για πρώτη φορά

«Θεωρώ ότι είμαι ο πιο δημοκράτης που μπορεί να υπάρξει. Δεν έχω πει ποτέ σε κάποιον τι να πει, δεν έχω βάλει όρια ποτέ σε κάποιον υπάρχει απόλυτη δημοκρατία. Από την άλλη όμως στην απόλυτη δημοκρατία θα ακουστούν όλες οι απόψεις και θα επικρατήσει η πιο σωστή, όχι αυτού που είναι από πάνω, μιλάω για τον “αέρα”.

Σε ότι αφορά τώρα τις αποχωρήσεις είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Η Δούκισσα ήρθε σε μια εκπομπή διαφορετική από αυτή που μπορεί να οραματιζόταν. Είναι ένα εξαιρετικό πλάσμα, ταλαντούχα, ωραία, πολύ πετυχημένη στη ζωή της και ήταν δική μου πρόταση στον σταθμό να έρθει. Δεν ταίριαξε σε αυτό το είδος εκπομπής. Αισθανόμουν ότι δεν θα κολλήσει και ορθώς αποχώρησε. Την εκτιμώ αφάνταστα.

Δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει. Εγώ με τη Μαρία δεν είχα κανένα κοινό κομμάτι. Δεν ήρθε ως συμπαρουσιάστρια, δεν ήρθε ως πάνελ, δεν ήταν υφιστάμενη δική μου. Ήρθε ως επιλογή του εμπορικού του ΑΝΤ1 για να κάνει μόνο τα εμπορικά. Εγώ δεν γνωρίζω καν τα εμπορικά, δεν λέω σε κανέναν πώς θα τα πει, από εκεί και πέρα κάτι έγινε το οποίο δεν έχω καν αντιληφθεί και γι' αυτό η Μαρία ποτέ δεν έχει πει κάτι για εμένα. Μπορεί να έγινε κάτι με άλλους ανθρώπους, που δεν το γνωρίζω, μπορεί να αισθάνθηκε άσχημα η Μαρία.

Δεν αποχώρησε η Μαρία. Έκανε κάποιες δηλώσεις που ενόχλησαν τον ΑΝΤ1 και ο ΑΝΤ1 αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία. Κάτι για το οποίο δεν ρωτήθηκα καν, γιατί δεν ήταν δικός μου συνεργάτης. Πουλάει. Έχω πληρώσει σφάλματά μου, αλλά έχω πληρώσει και πράγματα που δεν ήταν δικά μου και δεν είχα καμία γνώση».

Στη συνέχεια ο παρουσιαστής μίλησε σε γενικότερο πλαίσιο για την πρωινή ζώνη, για την εκπομπή, τους τωρινούς συνεργάτες του, τους τηλεθεατές και τον ανταγωνισμό.

«Έχω το πιο ευτυχισμένο πάνελ, γιατί το φίδι από την τρύπα το βγάζω εγώ»

«Οι ίδιοι που σε βρίζουν, μετά από καιρό μπορεί να σε αγαπήσουν. Όταν επιλέγεις να κάνεις δημοσιογραφία με άποψη, μοιραία κάποιοι θα συμφωνήσουν και κάποιοι θα διαφωνήσουν» είπε αρχικά ο παρουσιαστής.

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό και την ένταση που ανεβαίνει στην πρωινή ζώνη: «Δεν είναι οι ζώνες, είναι τα πρόσωπα. Κάποιοι τα στρογγυλεύουν. Θεωρώ ότι έχω το πιο ευτυχισμένο πάνελ, γιατί το φίδι από την τρύπα το βγάζω εγώ».

Αναφορικά με την τηλεθέαση απάντησε: «Τα νούμερα με βρίσκουν στο γραφείο εδώ. Όταν με έβρισκαν σπίτι ήταν το πρώτο που έβλεπα. Προφανώς και επηρεάζουν την ατζέντα της εκπομπής, πολύ. Η επιλογή των θεμάτων είναι θέμα αισθητικής, αλλά η έκθεση έχει να κάνεις κυρίως με το αν ο κόσμος ενδιαφέρεται».

Για το πώς βρίσκεται ανάμεσα σε ενημέρωση και ψυχαγωγία: «Εκ του αποτελέσματος γίνεται, γιατί πάω προς δημοσιογραφικά και ενημερωτικά μονοπάτια τελευταία. Έλεγα το δελτίο ειδήσεων του Star, καθαρόαιμο lifestyle. Αυτό με περιχαράκωσε και με κατέταξε στην ψυχαγωγία. Βγήκα στην πιάτσα και ζήταγα δουλειά και δεν μου έδινε κανείς, είχα πάρει στάμπα light, μετά μου ήρθε πρόταση από την ψυχαγωγία με πολλά περισσότερα λεφτά, άρα ήταν ο εύκολος δρόμος, βάζοντας και τη δική μου δημοσιογραφική πινελιά».

«Χάνω τον έλεγχο, τον έχω χάσει 2-3 φορές, έχω κάνει λάθη χωρίς καμία σκοπιμότητα. Δεν έχω τρελαθεί ποτέ από την τηλεθέαση, το πάθος της στιγμής του σχολίου μπορεί να με κάνει να χάσω το μέτρο. Η λογική της πολιτικής ορθότητας μας έχει κάνει να βρούμε την ισορροπία. Πράγματα που λέγαμε πριν από 10 χρόνια, τώρα δεν μπορούμε να τα πούμε στην τηλεόραση. Έχω μπει στο λιγότερο καλούπι που θα μπορούσα να μπω», τόνισε ο Γιώργος Λιάγκας.