Μίλτος Τεντόγλου: Νέα διάκριση - Παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη φορά

Χρυσός ξανά!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ - EUROKINISI - Φωτογραφία Αρχείου
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ - EUROKINISI - Φωτογραφία Αρχείου

Μια νέα διάκριση του Μίλτου Τεντόγλου έμελλε να μας κάνει ξανά υπερήφανους, καθώς το Σάββατο 2/3 ο παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε για δεύτερη φορά χρυσό μετάλλιο. Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος κατέκτησε την κορυφή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γλασκώβης στον κλειστό στίβο.

Δείτε επίσης: Μίλτος Τεντόγλου: Ευχάριστα νέα! Κάνει το επόμενο βήμα στη σχέση του μετά το χρυσό μετάλλιο

Νέα διάκριση για τον Μίλτο Τεντόγλου στο Πρωτάθλημα Γλασκώβης

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωταθλητής ξεχώρισε από το πρώτο κιόλας άλμα του με 8,22 μ, ωστόσο χρειάστηκε και ένα δεύτερο άλμα για να κατακτήσει για δεύτερη φορά το χρυσό.

Οι συγκινητικές δηλώσεις του παππού του πάσχει από καρκίνο

Ο κ. Μίλτος είχε μιλήσει τον Σεπτέμβρη του 2023 στο "Φως" για την μάχη που δίνει με τον καρκίνο. Βέβαια, αυτό δεν τον κράτησε πίσω από το να ταξιδέψει με το αεροπλάνο παρά τους πόνους και να δει από κοντά τη νίκη του εγγονού του.

«Ο Γιώργος ο γιος μου με πήγε ξάπλα με το αμάξι στην Βουδαπέστη. Επί 12 ώρες ταξιδεύαμε, είναι πάνω από 1.000 χιλιόμετρα. Πήρα χάπια για τον πόνο για να μπορέσω να δω τον αγώνα και να τον χαρώ με την καρδιά μου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ότι έχω καρκίνο και παλεύω με αυτό που έχω. Ήρθε και με βρήκε αυτό και θα το νικήσω», εξομολογήθηκε.

«Από το πρώτο ταξίδι που είχα κάνει για να τον δω να αγωνίζεται στην Κολομβία του είχα δώσει μια συμβουλή ”να πετάς μακριά, αλλά τα πόδια σου να είναι στη γη”. Αυτό κάνει σίγουρα. Δεν ξέρω αν μέτρησε η συμβουλή μου, αλλά είναι ένα ταπεινό παιδί… Τώρα στη Βουδαπέστη του είπα ”παλικάρι μου με δυσκόλεψες στον προκριματικό” και μου είπε ”συγγνώμη παππού, δεν το ήθελα”. Του είπα ότι με τη νίκη του μου έδωσε άλλα 10 χρόνια ζωής. Και μου είπε ότι θα το πάρει και στους Ολυμπιακούς για να μου δώσει άλλα 10 χρόνια!», είπε σε άλλο σημείο.