Νίκος Πορτοκάλογλου: «Έχω συγκινηθεί ιδιαίτερα...» - ''Λύγισε'' με δάκρυα στα μάτια στον αέρα του Μουσικού Κουτιού

Τα λόγια που τον άφησαν άναυδο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Νίκος Πορτοκάλογλου: «Έχω συγκινηθεί ιδιαίτερα...» - ''Λύγισε'' με δάκρυα στα μάτια στον αέρα του Μουσικού Κουτιού

Την Κυριακή 3/3 στην ΕΡΤ παρουσιάστηκε το Μουσικό Κουτί του Λευτέρη Παπαδόπουλου με καλεσμένους τον Γιώργο Νταλάρα, τον Δημήτρη Μπάση και τη Μελίνα Κανά σε μία βραδιά που είχε ιδιαίτερη συγκίνηση και πολλές εκπλήξεις.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μάλιστα είδαμε να συγκινείται βαθιά, όταν προς το τέλος της εκπομπής ακούστηκαν μερικά από καρδιάς λόγια από τον ίδιο τον Λευτέρη Παπαδόπουλο - σκουπίζοντας τα δάκρυα από τα μάτια του (δείτε εδώ την απώλεια που συγκλόνισε τον Πορτοκάλογλου).

Γενικότερα η στιγμή έφερε έντονα συναισθήματα σε όλους τους παρευρισκόμενους στον καναπέ του Μουσικού Κουτιού, καθώς και ο Γιώργος Νταλάρας αρκέστηκε να μιλήσει λυτά μετά τα λόγια του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Η στιγμή που ο Νίκος Πορτοκάλογλου ''λυγίζει'' στο Μουσικό κουτί

«Δεν ξέρω, εγώ έχω συγκινηθεί ιδιαίτερα όπως όλοι μας. Να κάνω μια κοινή ερώτηση. Αν σας ζητούσε ένα νέο παιδί, που δεν έχει ιδέα ποιος είναι ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και έπρεπε να του βάλετε ένα τραγούδι, ποιο θα ήταν αυτό;», είπε ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

«Δυσκολεύομαι! Θα κρατήσω αυτό γιατί η συγκίνηση είναι ιδιαίτερη. ''Το απομεσήμερο έμοιαζε να στέκει σαν αμάξι γέρικο στην ανηφοριά'' αυτό», είπε ο Γιώργος Νταλάρας.

Λίγα λόγια για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος (Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 1935) είναι Έλληνας δημοσιογράφος, στιχουργός και ποιητής μικρασιατικής καταγωγής. Γεννήθηκε στην Αθήνα, στην περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας. Οι γονείς του ήταν πρόσφυγες, από την Προύσα ο πατέρας του και από το Νοβοροσίσκ της Ρωσίας η μητέρα του. Πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια.

Σπούδασε στη νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως δημοσιογράφος και από το 1959 έως το 2012 συνεργάστηκε ανελλιπώς με την εφημερίδα Τα Νέα. Έχει γράψει τα βιβλία: «Επαρχίες της Αθήνας», «Η Τουρκία χωρίς φερετζέ», «Οι παλιοί συμμαθητές», «Ζω από περιέργεια», «Όλα είναι ένα ψέμα», «Μάνος Λοΐζος», «Εν αρχή ην ο Καζαντζίδης», «Είναι γλεντζές, πίνει γάλα», «Δώδεκα πόντους και μισό», «Να συλληφθεί το ντουμάνι», «Μάγκες πιάστε τα γιοφύρια» καθώς και τη μετάφραση του Άσματος ασμάτων. Είναι παντρεμένος με τη σκηνοθέτιδα Ράια Μουζενίδου και έχει γράψει μαζί της τα θεατρικά έργα «Εν βρασμώ ψυχής» και «Ο γολγοθάς μιας ορφανής ανύπαντρης μητέρας» (σάτιρα).

Έχει γράψει και παρουσιάσει αναρίθμητες τηλεοπτικές εκπομπές, και συνεργάστηκε ως στιχουργός σε δεκάδες ταινίες και μιούζικαλ. Ανάμεσά τους: «Γλυκιά Ίρμα» με την Έλλη Λαμπέτη, «Εύθυμη χήρα» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, «Άννυ», «Ο Δρόμος» και πολλά άλλα. Κυκλοφορούν τρία βιβλία με τραγούδια του: «Τα τραγούδια γράφουν την ιστορία τους», «Εκατό ανέκδοτα τραγούδια» και «Τα τραγούδια μου». Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και διατέλεσε πρόεδρος της Εταιρείας Μουσικοσυνθετών Ελλάδος.

Ανέλαβε δημοσιογραφικές αποστολές στην Αμερική, τη Ρωσία, την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Έχει τιμηθεί με Βραβείο δημοσιογραφικού διαγωνισμού ΕΣΑΤ (1965), το Βραβείο Μπότση (1995), το Βραβείο Παυσανία (2009). Η ΕΣΗΕΑ τον τίμησε επίσης για την προσφορά του, απονέμοντάς του το ανώτατο βραβείο της «ΞΕΝΟΦΩΝ» (2009). Έχει βραβευθεί από τον δήμο Αθηναίων δύο φορές και είναι επίτιμος δημότης του δήμου Πατρέων και Μήθυμνας.

Πηγή: Wikipedia