Νάντια Χαλαμανδάρη: Το βασιλικό παραμύθι έγινε δράμα - Νεκρός ο άντρας της, ο Ισπανός πρίγκιπας Φερνάντο ντε Μπορμπόν

Από τι "έφυγε"

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
NDP/21-01-2014 Σύγχρονο θέατρο.Επίσημη πρεμιέρα «Τίμων ο Aθηναίος»
NDP/21-01-2014 Σύγχρονο θέατρο.Επίσημη πρεμιέρα «Τίμων ο Aθηναίος»

Παντρεύτηκαν το 2016 αλλά η μοίρα είχε σκοπό αυτός ο γάμος να "τελειώσει" γρήγορα. Την 1η Μαρτίου η Νάντια Χαλαμανδάρη, έχασε τον σύζυγός της, τον άντρας της ζωής της, τον αγαπημένο πρώτο ξάδερφο του βασιλιά Φελίπε και ανιψιό του Χουάν Κάρλος, Φερνάντο ντε Μπορμπόν.

O σύζυγος της Ελληνίδας δημοσιογράφου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 49 ετών λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας που τον ταλαιπωρούσε εδώ και μήνες.

Η ανάρτηση της Νάντιας Χαλαμανδάρη

Η Νάντια Χαλαμανδάρη δημοσίευσε ένα κερί στο προφίλ της στο Instagram, με τον κόσμο να της δίνει συλλυπητήρια.

Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας θρηνεί τον χαμό του και συγκεντρώθηκε στο Γραφείο Τελετών Parcesa La Paz το Σάββατo. Ο βασιλιάς Φελίπε ο οποίος διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με τον Φερνάντο ντε Μπορμπόν και τον επισκέφτηκε αυτή την εβδομάδα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν έφτασε στον χώρο συνοδευόμενος από τη βασίλισσα Λετίσια. Και η βασίλισσα Σοφία έφτασε μαζί με την αδελφή της Ειρήνη. Νωρίτερα η σύζυγός του, η δημοσιογράφος Νάντια Χαλαμανδάρη είχε εμφανιστεί καταβεβλημένη μαζί με τον γιο τους Νικόλαο.

Ποιος ήταν ο Φερνάντο ντε Μπορμπόν

Γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1974 και ήταν το μικρότερο από τα πέντε παιδιά της Doña Pilar, αδελφής του βασιλιά Χουάν Κάρλος, και του Luis Gómez-Acebo. Παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε σε μια οικογένεια που ανήκει στην υψηλή αριστοκρατία και την οικονομική ελίτ της Ισπανίας με στενούς οικογενειακούς δεσμούς με τον βασιλικό οίκο, ο Φερνάντο έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μεταξύ άλλων, διετέλεσε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Philips Ibérica S.A.E., διευθυντής της Petróleos del Mediterráneo (Petromad), της Les Must de Cartier España, πρόεδρος της Real Fundación de Música de Cámara και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ασφαλιστικής εταιρείας Plus Ultra.

Ο Φερνάντο έχει παντρευτεί δύο φορές. Παντρεύτηκε τη Mónica Martín Luque το 2004 και παρά τον χωρισμό, διατηρούσε πάντα καλές σχέσεις με την πρώτη του σύζυγο.

Μετά τον χωρισμό τους, γνώρισε τη Νάντια Χαλαμανδάρη με την οποία ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου το 2016 στο δημαρχείο του Παλαιού Φαλήρου, λίγες μόλις ημέρες πριν υποδεχτεί το μοναδικό τους παιδί, τον Νικόλα.