Αλέξανδρος Λυκουρέζος: «Το πιο συγκινητικό δώρο που μου έχει κάνει ήταν...» - Η αποκάλυψή του για την Ζωή Λάσκαρη

«Μου λείπει περισσότερο η παρουσία της...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ
NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής Πάμε Δανάη παραχώρησε, το πρωί της Δευτέρας 4/3, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε, μεταξύ άλλων, για το νέο ψηφισμένο νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά και για τη Ζωή Λάσκαρη.

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για την Ζωή Λάσκαρη

«Έκλεισε ο κύκλος του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Θεωρώ ατόπημα της Προέδρου της Δημοκρατίας το γεγονός ότι παρέστη σε έξοδο που έγινε για τον εορτασμό της ψήφισης του νομοσχεδίου. Δεν είχε λόγο να μετέχει στη γιορτή εκείνων που αγωνίστηκαν...» ανέφερε αρχικά.

Δείτε επίσης: «Ναι, είμαστε μία ανισόρροπη οικογένεια! Ο πατέρας μου απιστούσε κι εγώ...» - Το ξέσπασμα της Μαρία Ελένης Λυκουρέζου

«Δεν ανέλαβα ποτέ υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας ή βιασμούς ανηλίκων. Κανένα παιδί μου δεν ακολούθησε το δρόμο της δικηγορίας, ποτέ δεν τους ζήτησα να το κάνουν. Η Μαρία Ελένη θα μπορούσε να είναι μια καλή δικηγόρος. Ποτέ δεν ήμουν αυστηρός πατέρας. Ίσως δεν αφιέρωσα το χρόνο που θα έπρεπε στα παιδιά μου» είπε για τα παιδιά του.

Στην συνέχεια μίλησε για την Ζωή Λάσκαρη: «Από η Ζωή μου λείπει περισσότερο η παρουσία της. Δεν πέρασε πολύς χρόνος μέχρι να ξαναδώ μια ταινία της Ζωής. Τις βλέπω με πολλή χαρά και νοσταλγία. Το πιο συγκινητικό δώρο που μου έχει κάνει η Ζωή, αλλά και της έχω κάνει, είναι ο σταυρός που φοράω και ο σταυρός που φορούσε εκείνη»

Τα τρυφερά λόγια του για τη Ζωή Λάσκαρη

Πριν απο λίγο καιρό βρέθηκε καλεσμένος και παραχώρησε μία συγκλονιστική συνέντευξη στην εκπομπή "Τετ α τετ", και μίλησε στον Τάσο Τρύφωνος με άκρως τρυφερά λόγια για εκείνη.

«Μου λείπει η παρουσία της. Η παρουσία της Ζωής. 41 χρόνια ήμασταν μαζί, πολλά τα χρόνια. Περάσαμε και φουρτούνες και μπουνάτσες, στιγμές αξέχαστες, αλησμόνητες, δύσκολες. Πολλά. Η παρουσία της όμως, με κεφαλαίο Π, ήταν μοναδική. και πολύ δυνατή. Έστω και σιωπηλή πολλές φορές. Συνεπώς αυτό δεν γεμίζει, δεν αντικαθίσταται, δεν αναπληρώνεται. Παραμένει το κενό. Απλώς συμφιλιώνεται κανείς με τον χρόνο με αυτό το κενό.

Δεν νομίζω πως υπάρχουν κανόνες, γι’ αυτό το πράγμα ούτε μπορώ να αναλύσω πως κατάφερα ή δεν κατάφερα. Στη δουλειά το έριχνα πάντοτε, εξάλλου της Ζωής της άρεσε αυτό και ήταν κάτι που την ικανοποιούσε και το ήθελε πολύ. Ποτέ δεν μου είπε πως αφιερώνω περισσότερο χρόνο στη δουλειά και ήμουν όσο μπορούσα παράλληλα.

Ήταν ο πυρήνας της ζωής μου, ο άξονας αναμφισβήτητα, η Ζωή. Τώρα πως τα κατάφερα και πως το προσπέρασα, είναι θέμα της εποχής εκείνης. Δεν μπορώ να κάνω μια καταγραφή ή να κάνω μια αναδρομή και να πω πως έτσι λειτούργησα εσωτερικά. Είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, το οποίο το αντιμετώπισα και , όπως σας είπα, η παρουσία παραμένει και έχω συμφιλιωθεί με αυτό το κενό, το οποίο δεν γεμίζει με τίποτα », ανέφερε μεταξύ άλλων ο γνωστός ποινικολόγος για την αγαπημένη του σύζυγο με πολύ τρυφερό τρόπο.