Κατερίνα Λέχου: «Στις γυναίκες υπάρχει ημερομηνία λήξης, δεν υπάρχει προκατάληψη...»

«Δεν με άγχωσε ποτέ αυτό»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Η Κατερίνα Λέχου βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Συνέβη στο Monterey», στο θέατρο Μικρό Χορν, και με αυτήν την αφορμή παραχώρησε δηλώσεις στις κάμερες των τηλεοπτικών εκπομπών που την περίμεναν. Πέρα από το έργο, η αγαπημένη ηθοποιός αναφέρθηκε στον ηλικιακό ρατσισμό που υπάρχει στον χώρο της υποκριτικής, ειδικά απέναντι σε γυναίκες.

«Ήταν μία πολύ ωραία βραδιά, το έργο ήταν σφιχτό, γρήγορο, απολαυστικό και κύλησε όμορφα», είπε αρχικά η Κατερίνα Λέχου αναφερόμενη στην παράσταση που μόλις παρακολούθησε.

Δείτε επίσης: Μάγισσα – Η Κατερίνα Λέχου απαντάει για το φημολογούμενο prequel της σειράς του ΑΝΤ1: «Δεν θα μπορούμε να συνεχίσουμε»

Η Κατερίνα Λέχου για τον ηλικιακό ρατσισμό

Και συμπλήρωσε μετά από σχετική ερώτηση: «Δεν υπάρχει προκατάληψη απέναντι στις γυναίκες, απλώς υπάρχει -δυστυχώς- μία ημερομηνία λήξης. Ευτυχώς όμως αυτό πάει να ανατραπεί, άρα είμαστε σε καλό δρόμο».

Όσον αφορά τις δικές της σκέψεις επάνω σε αυτό, η Κατερίνα Λέχου εμφανίστηκε χαλαρή: «Δεν με άγχωσε ποτέ αυτό. Δεν θα σου πουν κατάμουτρα ότι δεν κάνεις για κάποιο ρόλο με βάση την ηλικία, μπορεί να το σκεφτούν όταν πέσει το όνομά σου στο τραπέζι».

Η ηθοποιός και πρωταγωνίστρια στη «Μάγισσα» κατέληξε πως κάθε ηλικία έχει τα θετικά της, και αντίστοιχο ερμηνευτικό ενδιαφέρον: «Αλλά κάθε ηλικία και κάθε φάση της ζωής μας έχει κι ένα ενδιαφέρον, έτσι δεν είναι; Άλλους ρόλους κάνεις στα 20 και άλλους στα 50. Τι θα κάνεις, τους ίδιους;».

Δείτε το απόσπασμα, όπως προβλήθηκε το πρωί της Τρίτης 5/3 από την εκπομπή «Happy Day» στον Alpha: