Μανώλης Καλαϊτζιδάκης για Αντρέα Μικρούτσικο: «Με αποκάλεσε χρυσαυγίτη, θα έχει νομικές συνέπειες»

«Έχω βασανιστεί από φασίστες, αυτά είναι εύσημα», απάντησε ο παρουσιαστής

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Μανώλης Καλαϊτζιδάκης για Αντρέα Μικρούτσικο: «Με αποκάλεσε χρυσαυγίτη, θα έχει νομικές συνέπειες»

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, ο 45χρονος παλαιοχριστιανός, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα», επαναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων ότι χαρακτήρισε «πνευματικό παιδί» του πατέρα Κλεομένη το παιδί που έχει αποκτήσει η κόρη του, ενώ αρνήθηκε για ακόμα μία φορά να κάνει τεστ DNA για να ξεκαθαριστούν οι υποψίες αιμομιξίας δηλώνοντας αντίθετος στα βιομετρικά τεστ.

Ωστόσο τόνισε πως θα κινηθεί ενάντια σε άνθρωπο από την εκπομπή Super Κατερίνα. Μπορεί να μην κατονόμασε πρόσωπο, αλλά ήταν ξεκάθαρο πως μιλούσε για τον Αντρέα Μικρούτσικο, με τον παρουσιαστή να απαντάει σε έντονο τόνο.

«Δεν δικαζόμουν για τη διαβίωση των παιδιών, δεν υπάρχει τέτοια κατηγορία, υπάρχει μια κοινωνική έρευνα, που γι' αυτό κρατάνε το παιδί, ότι ήταν σκοτεινό το δωμάτιο. Δεν υπάρχει κάποια κατηγορία ότι δεν πήγαιναν τα παιδιά σχολείο. Το σπουδάζω τεχνικά επαγγέλματα. Το να μάθεις να είσαι μελισσουργός δεν σημαίνει ότι δεν σπούδασες, το να γνωρίζεις, ανάγνωση, γραφή και να έχεις παιδεία, μπορείς να το κάνεις και στο σπίτι, με κάποια βιβλιοθήκη», είπε μεταξύ άλλων ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης.

Δείτε επίσης: Κορινθία – Τι δήλωσε ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός»: «Έχω διαγνωστεί με διπολική διαταραχή αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτώ»

Και συμπλήρωσε: «Κάποιος κύριος από την εκπομπή της Κατερίνας με αποκάλεσε χρυσαυγίτη, κι επειδή αυτό είναι συκοφαντική δυσφήμιση, διότι δεν υπήρξα μέλος, ούτε είχα καμία ιδιαίτερη σχέση, θα έχει κάποιες νομικές συνέπειες γι' αυτές τις δηλώσεις. Ο όρος “παλαιοχριστιανός” είναι ένας πολιτιστικός όρος, εννοούμε τους ανθρώπους που ζούνε όπως ζούσαν οι παππούδες μας, δεν είναι θρησκευτικός όρος. Το να ζεις φυσικά δεν είναι κάτι επιλήψιμο, είναι εντελώς άσχετο με το θρησκευτικό, ο τρόπος ζωής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αιρετικός».

Η απάντηση του Αντρέα Μικρούτσικου στον Μανώλη Καλαϊτζιδάκη

Αμέσως μετά το βίντεο, τον λόγο πήρε ο Αντρέας Μικρούτσικος, αφού ξεκάθαρα εκείνος ήταν ο «κύριος» που ανέφερε ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης. Ο παρουσιαστής απαξίωσε τη διάψευση του 45χρονου παλαιοχριστιανού ότι ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, ενώ τόνισε πως ακόμα και αν πάνε στις δικαστικές αίθουσες θα το θεωρήσει προσωπικό του εύσημο.

«Σε θρησκόληπτες, σκοταδιστικές και φασιστικές αντιλήψεις έχω πάγια τακτική να μην απαντώ. Πάντως οποιαδήποτε δίωξη από τέτοιους “μαύρους” χώρους για μένα είναι εύσημο, όχι τώρα, και παλαιότερα. Έχω διωχθεί, έχω βασανιστεί από ίδιες κατηγορίες, και αφού έχω ολοκληρώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου, αυτά αποτελούν προσωπικό μου εύσημο, είτε αναγνωρίζεται, είτε όχι. Για μένα είναι η τιμή μου, η υπόληψή μου και η αξιοπρέπειά μου. Αν συνεχιστεί αυτό το παραμύθι, θα προστεθεί στα εύσημά μου. Είμαι τελείως αντίθετως, όπως και η κοινωνία, η οποία όλους αυτούς τους στέλνει εκεί που ανήκουν, στη φυλακή», είπε ο Αντρέας Μικρούτσικος