Εριέττα Κούρκουλου: Αγκαλιά με τον γιο της και μία αγελάδα - Το συγκλονιστικό βίντεο και το μήνυμα κατά της Τσικνοπέμπτης

«Βίγκαν σουβλάκια λοιπόν»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η Εριέττα Κούρκουλου μια ημέρα πριν από την Τσικνοπέμπτη, την Τετάρτη 6/3 φρόντισε να κάνει μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram μέσω της οποίας θέλησε να περάσει το δικό της μήνυμα κατά της συγκεκριμένης γιορτής.

Ο ακτιβιστικός χαρακτήρας της Εριέττας Κούρκουλου είναι γνωστός εδώ και πολλά χρόνια, καθώς η πρόεδρος μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, που η ίδια έχει ιδρύσει αποσκοπούν πάντα στην προστασία των ζώων, του περιβάλλοντος και των ανθρώπων (δείτε εδώ μαμά και γιο βόλτα στο βουνό).

Η ίδια είναι vegan και σε αντίστοιχα διατροφικά μονοπάτια έχει οδηγήσει και τον μοναχογιό της. Μέσα λοιπόν από το νέο της post εξηγεί με συγκινητικό τρόπο - ακόμα και αν έτρωγε κρέας - γιατί δε θα ακολουθούσε το έθιμο της τσικνοπέμπτης.

Η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης

«Παράδοση»;;;
Οι παραδόσεις και οι γιορτές μας υπάρχουν (υποτίθεται) για να μας θυμίζουν όμορφες στιγμές των παιδικών μας χρόνων και να ενισχύουν την πίστη μας στην οικογένεια και την αγάπη μας για την ζωή και τους συνανθρώπους μας. Μας δίνουν την ευκαιρία να μαζευόμαστε, να διασκεδάζουμε και να μετράμε τις ευλογίες μας!

Όλα αυτά είναι αδύνατο να συμβούν χύνοντας τόσο αίμα, προκαλώντας τον θάνατο άλλων έμβιων όντων και διαλύοντας τις δικές τους οικογένειες… τις δικές τους φιλίες! Ναι… όπως έχω πει σε προηγούμενη ανάρτηση η οικογένειά μας αρπάζει κάθε ευκαιρία να γιορτάσει και να δημιουργήσει όμορφες στιγμές και αναμνήσεις… όμως καμία παράδοση που προκαλεί τόσο φόβο και τόσο πόνο δεν θα περάσει ποτέ το κατώφλι του δικού μας σπιτιού! Βίγκαν σουβλάκια λοιπόν, αγάπη και ενσυναίσθηση…
Φτιάχνουμε τις δικές μας παραδόσεις!», έγραψε η Εριέττα Κούρκουλου.

Η οργισμένη αντίδρασή της για τον νόμο που αφορά στα ζώα συντροφιάς

Η Εριέττα Κούρκουλου στις 18/1/24 έκανε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή της σχετικά με τις αντιδράσεις των κτηνιάτρων σχετικά με τον νόμο για τα ζώα συντροφιάς.

«Σοβαρευτείτε ΡΕ. Δεν ντρέπεστε;;;» γράφει η Κούρκουλου αναδημοσιεύοντας την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

«Μην πάει επιτέλους μπροστά αυτή η χώρα και χάσετε τα χρήματα που βγάζετε από την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή και τα αδέσποτα ζώα που εμείς παλεύουμε να σώσουμε! Ντροπή σας! Ντροπή που επιλέξατε ένα επάγγελμα βάση του οποίου καλείστε να προστατεύετε τα ζώα ενώ κάποιοι από εσάς ούτε καν τα συμπαθείτε! Ευτυχώς υπάρχουν και σοβαροί κτηνίατροι που γελάνε μετα χάλια σας!» συνέχισε σε επόμενο Story της.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΡΙΕΤΤΑΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ