Μαρία Τζομπανάκη – Βραβεύτηκε για την προσφορά της στον πολιτισμό: «Το μεγαλύτερο επίτευγμά μου είναι η ανατροφή του γιου μου»

Σε ποιους αφιέρωσε το βραβείο της για την Ημέρα της Γυναίκας

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Κώστας Καπαρελιώτης
Φωτογραφία: Κώστας Καπαρελιώτης

Σε μια πράξη αναγνώρισης της παρουσίας, της προσφοράς, της αφοσίωσης, της καινοτομίας, της εφευρετικότητας, του ταλέντου και όλων όσων συνθέτουν την πολύπλευρη προσωπικότητα μίας γυναίκας, και με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε βράβευση στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου το βράδυ της Δευτέρας 4 Μαρτίου. Ανάμεσα στις γυναίκες από την Κρήτη που τιμήθηκαν, ήταν και η ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη.

«Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο στον αείμνηστο πατέρα μου τον Γιώργο, και την μητέρα μου, την Νίτσα για τον τρόπο που με ανέθρεψαν και με έμαθαν να αγαπώ τις αρχές μας και την Κρήτη μας», ανέφερε από το podium, την ώρα που παραλάμβανε το βραβείο της.

Στη συνέχεια η Μαρία Τζομπανάκη παραχώρησε δηλώσεις και στην κάμερα της Super Κατερίνα. «Είναι μία εκδήλωση που τιμά τις γυναίκες για το σύνολο των προσπαθειών που έχουν κάνει στη ζωή τους, για τον τρόπο που βημάτισαν στη ζωή τους, για τις επιλογές τους... Εγώ θεωρώ το μεγαλύτερο επίτευγμά της ζωής μου, την ανατροφή του γιου μου που είναι σήμερα αυτός που είναι και πιστεύω πως έχω παίξει κι εγώ έναν μικρό ρόλο σε αυτό», είπε αρχικά.

Δείτε επίσης: Μαρία Τζομπανάκη για Ορφέα Αυγουστίδη: «Όταν τέλειωσε η παράσταση έκλαιγα με λυγμούς...» - Η έκπληξη και η συγκίνηση για τον γιο της

Η αναφορά από την Μαρία Τζομπανάκη στην αγάπη της για την Κρήτη

Η Μαρία Τζομπανάκη αναφέρθηκε μετά και στην πατρίδα της: «Είμαι συνδεδεμένη συνεχώς και αμετάκλητα με την Κρήτη και τον πολιτισμό της από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω τι σημαίνει να είσαι Κρητικός. Δεν είναι μόνο διασκέδαση στους χορούς και τους γάμους ή τα βαφτίσια, αλλά είναι και πώς θα διαδώσουμε τον πολιτισμό μας».

Και συμπλήρωσε: «Οι Κρήτες πάντα μου δείχνουν τόση αγάπη, που ντρέπομαι γιατί θέλω να δώσω πιο πολλά στον τόπο μου. Αισθάνομαι πως έχω κάνει πολύ λίγα για να το παίρνω αυτό και πρέπει να κάνω περισσότερα» ανέφερε στις κάμερες των ψυχαγωγικών εκπομπών που βρέθηκαν εκεί».

Όσον αφορά το φινάλε της σειράς στην οποία πρωταγωνιστεί, η Μαρία Τζομπανάκη δήλωσε: «Ο Σασμός είναι η οικογένειά μου τρία χρόνια, έχουμε δεθεί με τους συναδέλφους, με τους σκηνοθέτες, τα συνεργεία, το κανάλι. Τώρα που φτάνει στο τέλος του, σκεφτόμαστε όλοι ότι θα λείψει ο ένας στον άλλον».