Μαρία Πολύζου: «Στα 14 έφευγα από το σπίτι και έμεινα στον δρόμο» - Ο βιασμός από τον πατέρα της στα 11, η μάχη με τον καρκίνο και η κόρη της

Πάλεψε για όλα στη ζωή της

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Μαρία Πολύζου: «Στα 14 έφευγα από το σπίτι και έμεινα στον δρόμο» - Ο βιασμός από τον πατέρα της στα 11, η μάχη με τον καρκίνο και η κόρη της

Η Μαρία Πολύζου βρέθηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ, Στούντιο 4, το απόγευμα της Παρασκευής 8 Μαρτίου, και συζήτησε με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, για όλα όσα πέρασε από παιδί, από την σεξουαλική κακοποίηση του πατέρα της, το γεγονός πως έμεινε στο δρόμο, μέχρι και τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Η σπάνια εξομολόγηση της Μαρίας Πολύζου

«Στο σπίτι μας υπήρχε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, πολλή βία, ο πατέρας αλκοολικός, φασαρίες... Οπότε ήρθε κάποια στιγμή που έκατσε πολύ στραβά η ζωή σε εμένα και ξαφνικά στα 11 άρχισε να μαυρίζει ο τόπος, η κοινωνία, η ζωή η ίδια. Δεν είναι εύκολο για ένα παιδί να διαχειριστεί, στην Πάτρα εκείνα τα χρόνια, τέτοιες καταστάσεις. Έχεις την αίσθηση ότι κάτι κακό συμβαίνει, αλλά το αντιλαμβάνεσαι μετά. Τότε δεν υπήρχε τηλεόραση και όλα αυτά που υπάρχουν τώρα. Τώρα ένα παιδί είναι υποψιασμένο γι' αυτά», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Στα 11 ήρθε η σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα μου. Εκεί ένα παιδί χάνει το σύμπαν όλο. Εκείνη τη στιγμή δεν μιλάς. Ποιος θα σε ακούσει. Δεν σκέφτηκα ότι φταίω εγώ, ήταν ξεκάθαρο για εμένα ποιος φταίει. Σκέφτεσαι ότι δεν έχει νόημα η ζωή. Γι' αυτό τα μάζεψα και έφυγα από το σπίτι. Μπορεί να μου διέλυε το σώμα, αλλά τα όνειρά μου κι το μυαλό μου δεν τα πείραξε ποτέ κανείς. Ο αθλητισμός ήρθε καπάκι, ήταν ό,τι καλύτερο συνέβη στη ζωή μου».

Δείτε επίσης: Συγκλονίζει με την εξομολόγησή της η Μαρία Πολύζου - «Έκανα δύο απόπειρες αυτοκτονίας»

«Στα 14 έφευγα από το σπίτι και έμεινα δυο - τρεις βδομάδες στον δρόμο. Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ότι οποιοσδήποτε έχει περάσει μία δύσκολη ζωή, μπορεί να τη γυρίσει», ανέφερε στη συνέχεια και αποκάλυψε για την κόρης της, Αγάπη:

«Η κόρη μου έμαθε την κακοποίησή μου στο βιβλίο. Το παρελθόν είναι πίσω μου. Αν είναι να ζούμε με το πίσω δεν θα φτιάξουμε το τώρα και το αύριο. Αυτά είναι βαρίδια που πρέπει να τα αφήσουμε πίσω. Μου είπε "εννοείται μαμά ότι θα το γράψεις αυτό". Η Αγάπη είναι ένα δυνατό, σύγχρονο παιδί, είναι πάντα μαζί μου».

Όσον αφορά την περιπέτεια της υγείας της, επισήμανε: «Έμαθα ότι έχω καρκίνο σε μία μέρα χαράς. Όταν το έμαθα, 40 λεπτά νωρίτερα μου είπε η κόρη μου ότι πέρασε στις Πανελλήνιες. Μου το λέει στις 12:00 και 12:45 με παίρνει η γιατρός και μου λέει "κυρία Πολύζου μπορείτε να έρθετε από το γραφείο; Δεν μπορούμε να σας πούμε από το τηλέφωνο". Κι εκείνη την ώρα συνειδητοποιώ και λέω "Τι, δηλαδή, έχω καρκίνο;". Λες "Ρε ζωή δεν φτάνει που έχω περάσει… Μου τη φέρνεις κι εκεί;". Και πρέπει να διαχειριστείς τη χαρά του παιδιού, να μην πεις ακόμα κάτι, να δεις πώς θα πάει η κατάσταση, τον φόβο, το αύριο, η πανδημια, το οικονομικό… τεράστια έξοδα».

Δείτε επίσης: «Έκανα 16 χημειοθεραπείες, 32 ακτινοβολίες...» - Μίλησε ανοιχτά για την μάχη της με τον καρκίνο