Πέθανε η Καλή Καλό

Το αντίο του Σπύρου Μπιμπίλα

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Μια πολύ δυσάρεστη είδηση γνωστοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 8/3 μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του Σπύρου Μπιμπίλα στο instagram, ο οποίος ως πρόεδρος του ΣΕΗ ανακοίνωσε τον θάνατο της Καλή Καλό.

Η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών μετά από προβλήματα υγείας, που αντιμετώπιζε με το γήρας να μη βοηθάει στην κατάσταση της. Τελευταία μάλιστα είχαν διαρρεύσει και οικονομικά ζητήματα, που αντιμετώπιζε η Καλή Καλό με την κόρη της να αδυνατεί να σταθεί στο πλευρό της.

Δείτε επίσης: Τέλος στο θρίλερ με την Καλή Καλό: Καθηλωμένη σε καροτσάκι στο Γηροκομείο - Η αλήθεια για τα οστά του γιου της

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για τον θάνατο της Καλή Καλό

«Εφυγε πριν λίγο απο κοντά μας, σημερα που ειναι η μερα της γυναικας, η υπέροχη Καλή Καλό η πρωταγωνίστρια της επιθεώρησης των δεκαετιών 40 50 60 με την τόσο πολυτάραχη ζωή σημαδεμένη από συγκλονιστικά γεγονότα όπως η ίδια αναφέρει στην αυτοβιογραφία της "όσα πήρε ο άνεμος",με κοινωνικούς αγώνες, με εντονη συνδικαλιστική δράση στο σωματειο των ηθοποιών και στο Τασεη..

Το τελευταιο δεκαμηνο με ενεργειες του ΤΑΣΕΗ κι εμου προσωπικά που με τιμησε με την φιλία της μεταφέρθηκε στο γηροκομείο αθηνών όπου ολο το προσωπικό την περιποιήθηκε απο την πρωτη στιγμή με πολλη αγάπη και φροντίδα και για αυτό τους ευχαριστούμε θερμά μέσα από την καρδιά μας για όλο το κοινωνικό έργο που επιτελούν με τόση ευθύνη.. Καλό ταξίδι γλυκειά Καλή μου...», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.


Η οικονομική καταστροφή που υπέστη

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα και την εφημερίδα “Espresso” η ηθοποιός τον Ιούνιο του 2023 φιλοξενούταν σε δημόσιο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, νωρίτερα η σπουδαία θεατρίνα, παρότρυνε τη γυναίκα που τη φρόντιζε να τη μεταφέρει σε νοσοκομείο, λόγω της δύσπνοιας που είχε. Τα πράγματα, βέβαια, δεν ήταν έτσι κι άρχισαν να ξεδιαλύνονται όταν περίοικοι της μεγάλης ηθοποιού στην περιοχή της Άνω Κυψέλης επικοινώνησαν με τον πρόεδρο των ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα, στον οποίο μετέφεραν πως εκτός από τα ενοίκια που έχουν συγκεντρωθεί και δεν έχουν πληρωθεί το ίδιο συμβαίνει με τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχει κάποιον που να τη φροντίζει γιατί οι συνθήκες διαβίωσης για εκείνη είναι πολύ δύσκολες.

«Είναι αλήθεια ότι εδώ και μερικούς μήνες προσπαθούμε να βρούμε κάποια λύση για την τεράστια αυτή μορφή του θεάτρου, την Καλή Καλό. Μια τεράστια θεατρίνα που μπορεί η νεότερη γενιά να μην τη γνωρίζει, ωστόσο έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά της. Επικοινώνησα με την κόρη της στον Καναδά, η οποία μας ανέφερε πως δεν έχει τη δυνατότητα να είναι κοντά της, ούτε μπορεί να κάνει κάτι για τις συνθήκες που ζει η μητέρα της, αποκλείοντάς μας οποιαδήποτε δυνατότητα βοήθειας. Από την άλλη προσπαθήσαμε να τη βάλουμε σε δημόσιο γηροκομείο.

Όμως, ούτε αυτό είναι εφικτό, καθώς πρέπει να υπογράψει συγγενής της για να φύγει από το νοσοκομείο, ενώ το γηροκομείο δεν αναλαμβάνει ανθρώπους που δεν είναι τακτοποιημένοι στο σύστημα της ΑΑΔΕ. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να επέμβει ο εισαγγελέας και να δώσει λύση, ώστε αυτή η ιστορική μορφή να μεταφερθεί στο Γηροκομείο Αθηνών, ώστε να έχει όλες τις απαραίτητες φροντίδες που της αρμόζουν», είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Espresso ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Οικονομική κατάρρευση για θρυλική Ελληνίδα ηθοποιό - Απλήρωτα ενοίκια και υψηλοί λογαριασμοί στην ΔΕΗ