Θεσσαλονίκη - Ξέσπασε η Ελένη Τσολάκη για την τρανσφοβική επίθεση: «Αισθάνομαι ντροπή, τρόμαξα όταν το είδα»

Τι δήλωσε στην εκπομπή της ένα εκ των δύο θυμάτων

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Θεσσαλονίκη - Ξέσπασε η Ελένη Τσολάκη για την τρανσφοβική επίθεση: «Αισθάνομαι ντροπή, τρόμαξα όταν το είδα»

Μέσα από την εκπομπή της η Ελένη Τσολάκη τοποθετήθηκε για την τρανσφοβική επίθεση που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου 9/3 στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στην πλατεία Αριστοτέλους, και μετέφερε τα δικά της συναισθήματα. Ένα μεγάλο μέρος απ' το Πρωινό Σουσού ήταν αφιερωμένο στα όσα διαδραματίστηκαν, όπου μεταξύ άλλων μίλησε ο δήμαρχος της πόλης, Στέλιος Αγγελούδης, ο Γιάννης Κατινάκης, η Φιλομένη Λιάτσα εκπρόσωπος Τύπου Thessaloniki Pride, το ένα εκ των δύο θυμάτων της επίθεσης αλλά και η Αφροδίτη Didi Γεροκωνσταντή.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, «Πρωινό ΣουΣού» αποκάλυψε πως ενημερώθηκε από χρήστες των social media και δεν έκρυψε την αγανάκτησή της. «Τα γεγονότα που συνέβησαν, ως Θεσσαλονικιά, με κάνουν να αισθάνομαι ντροπή. Μου μαύρισαν την καρδιά μου... Βλέποντας αυτή την εικόνα λυπήθηκα και ντράπηκα βαθιά», σχολίασε μεταξύ άλλων η Ελένη Τσολάκη και συμπλήρωσε: «Επειδή είμαι από την πόλη, πολλοί άνθρωποι επικοινώνησαν μαζί μου και τρόμαξα όταν το είδα. Μπαίνω και λέω “Είναι πραγματικά αυτά τα περιστατικά; Συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη;”. Το παρήγορο είναι ότι έχει συσπειρωθεί όλος ο κόσμος και θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Δείτε επίσης: Ξέσπασε δημόσια η Ιωάννα Τούνη: «Ντροπή μόνο! Δεν δέχομαι τίποτα άλλο παρά φυλακή!» - Τι συνέβη

Τι δήλωσε στην εκπομπή της Ελένης Τσολάκη ένα εκ των δύο θυμάτων

Στην εκπομπή, και τη δημοσιογράφο Χαρά Μπουτσικάκη, μίλησε και το Άρι, ένα εκ των δύο θυμάτων της τρανσφοβικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας λεπτομέρειες για το περιστατικό. «Αυτό που τους ενόχλησε ήταν η εμφάνισή μας, εμείς απλά περάσαμε από το σημείο και μπορώ να πω ότι ήμασταν διακριτικοί, ούτε προκαλέσαμε, ούτε τους κοιτάξαμε όπως μας κοίταξαν αυτοί. Μας πέταξαν γυάλινα μπουκάλια μπύρας, αυτό ξεκίνησε από πέντε άτομα, το ένα με τράβηξε και με έσπρωξε. Καθώς έφυγε μας ακολούθησαν πολλοί, και μια άγνωστη τύπισσα που θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω, μπήκε μπροστά και μας χώρισε. Προκειμένου να με φτάσει ο δράστης, την έριξε κάτω», είπε χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε λέγοντας μεταξύ άλλων: «Επιτέθηκαν και στους σερβιτόρους του μαγαζιού που μας προστάτευσαν. Ξεκίνησε από μία παρέα και μετά μαζεύτηκαν πολλοί. Οι μισοί χλεύαζαν, οι άλλοι μισοί μας πέταγαν αντικείμενα. Δεν ένιωσα φόβο, πιο πολύ ντροπή προς εκείνους. Τους λυπόμουν γι' αυτό που έκαναν. Μετά πήγαμε στο Αστυνομικό Τμήμα και καταθέσαμε μήνυση κατά αγνώστων παρότι δεν ήθελα γιατί δεν μου αρέσει να μπλέκω με τα νομικά, πιστεύω ότι έπρεπε μόνο για θέμα παραδειγματισμού. Στη φίλη μου έχει μείνει τραύμα, δεν ξέρω αν μπορώ να την ξαναδώ και αν μπορεί να βγει από το σπίτι. Μου έχει ξανασυμβεί, χθες επίσης με χτύπησαν»