Στέφανος Κυριακίδης: Ο θάνατος του πατέρα του από χειροβομβίδα, τα 52 χρόνια γάμου και η γνωριμία με την Αλίκη

«Η γυναίκα μου είναι ο πιο σκληρός κριτής, και ο πιο αληθινός»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Στέφανος Κυριακίδης: Ο θάνατος του πατέρα του από χειροβομβίδα, τα 52 χρόνια γάμου και η γνωριμία με την Αλίκη

Ο Στέφανος Κυριακίδης βρέθηκε καλεσμένος στο Στούντιο 4 και μίλησε εφ' όλης της ύλης για τη ζωή και την μεγάλη καριέρα του. Μεταξύ άλλων, ο σπουδαίος ηθοποιός μίλησε για τον τραγικό τρόπο, με τον οποίο έχασε τη ζωή του ο πατέρας του σε ηλικία μόλις 33 ετών, για τα 52 χρόνια που είναι μαζί με τη σύζυγό του, τις εγγονές του αλλά και για την πολυσυζητημένο «Αντιγόνη» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Είμαι 52 χρόνια με τη γυναίκα μου, το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι το παντρεμένο ζευγάρι θέλει χώρο. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να σέβεσαι τον χώρο του άλλου και να τον δέχεσαι όπως είναι, και όχι όπως θα ήθελες να είναι», είπε αρχικά ο Στέφανος Κυριακίδης και συνέχισε για το μυστικό της μακροζωίας σ' έναν γάμο: «Από εκεί και πέρα βεβαίως θα υπάρξουν γκρίνιες και καβγαδάκια. Δεν πρέπει να κάνεις καμία προσπάθεια για να αλλάξεις τον άλλον, είναι λάθος. Δεν μπορείς να παρέμβεις σε μία καρποφορία, μόνο ωριμάζει κάτι, αλλά χρειάζεται φροντίδα. Εντάξει ο έρωτας, αλλά είναι εγωιστικό φαινόμενο, πιστεύω ότι είναι θέμα αγάπης και αλληλοσεβασμού».

Ο Στέφανος Κυριακίδης μίλησε επίσης για τον θάνατο του πατέρα του σε νεαρή ηλικία. «Σινεμά πήγα 5 χρονών και μου έχει μείνει ακόμα η εικόνα. Ακόμα και στην κηδεία του πατέρα μου ήρθαν και με έβγαλαν από το σινεμά. Ήταν μόλις 33 χρονών ο πατέρας του όταν πέθανε, τώρα είμαι σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερος από αυτόν. Σκοτώθηκε από χειροβομβίδα, γιατί σκάλισε μία που βρήκε...», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: The 2night Show: «Η ορχήστρα κινδυνεύει να γίνει πίστα...» - Το ξέσπασμα του Στέφανου Κυριακίδη για την Επίδαυρο

Οι εγγονές του Στέφανου Κυριακίδη και το Instagram

Σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξης ο Στέφανος Κυριακίδης παραδέχτηκε ότι η γυναίκα του είναι ο πιο σκληρός κριτής του, πλέον και οι εγγονές του, που τον έχουν βάλει στον κόσμο του Instagram και χειρίζονται... αυστηρά το προφίλ του! «Η γυναίκα μου είναι ο πιο σκληρός κριτικός, αλλά και ο πιο αληθινός, ο μόνος στον οποίο έχω εμπιστοσύνη», είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: «Τελευταία τις ατέλειες μου τις λένε οι εγγονές μου, που είναι στην εφηβεία, και συνειδητοποιώ πολλά. Με έχουν βάλει στο Instagram και το χειρίζονται, έχω μόνο έξι δημοσιεύσεις, και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση τους!»

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην «Αντιγόνη» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη που στοίχισε πολλά στην αείμνηστη ηθοποιό. «Η γυναίκα στενοχωρήθηκε πολύ, δεν ήταν έντιμο να βγαίνουν και να γράφουν πριν ακόμη ανέβει η παράσταση. Για εκείνη ήταν πολύ σημαντικό. Είχα πει “όχι” στην αρχή για την Αντιγόνη, δεν ήθελα», εξομολογήθηκε αρχικά.

«Με πήρε η Αλίκη και μου λέει “δεν μου λες Στέφανε, έχεις αντίρρηση να παίξω τραγωδία;” Με έπεισε η αγάπη που είχε να κάνει αυτό που ήθελε να κάνει. Το έζησα ένα καλοκαίρι, που δεν είχε βγάλει κουβέντα η γυναίκα. Μετά την πρεμιέρα άρχισαν οι κριτικές, δεν ήταν έντιμο, ήταν το εύκολο θύμα. Η Αλίκη ήταν πολύ καλή συνεργάτις, η Επίδαυρος γέμισε, ο Λυκαβηττός δεν πήγε καλά».

Κλείνοντας ο Στέφανος Κυριακίδης είπε: «Πιστεύω ότι κρύβει και μία δόση αλαζονείας από μέρους της. Στα 62 δεν ξυπνάς μια ωραία πρωία και λες “παίζω την Αντιγόνη”. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Κάποιος έπρεπε να την αποτρέψει, δεν ξεκινάς απευθείας τον χορό, ξεκινάς απ' τα βασικά στοιχεία».