The 2night Show: «Καταδικάστηκε και εκτελέστηκε ως προδότης σε ώρα που δεν έκαναν εκτελέσεις ούτε οι Ναζί» - Άφωνος ο Αρανούτογλου

Η σοκαριστική αποκάλυψη από τον Σταύρο Παναγιωτίδη

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
The 2night Show: «Καταδικάστηκε και εκτελέστηκε ως προδότης σε ώρα που δεν έκαναν εκτελέσεις ούτε οι Ναζί» - Άφωνος ο Αρανούτογλου

Ο Σταύρος Παναγιωτίδης βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 13 Μαρτίου στην εκπομπή του ΑΝΤ1, The 2night Show, και συζήτησε με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου για διάφορους μύθους που αφορούν την αρχαιότητα και σημαντικά πρόσωπα της ιστορίας.

Ο ίδιος, συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην φράση «Τσοβόλα δώστα όλα» του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και στο «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» του Τσώρτσιλ. Αποκάλυψε κάτω από ποιες συνθήκες ειπώθηκαν και όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

Οι αποκαλύψεις του Σταύρου Παναγιωτίδη

«Από ότι έχει πει ο ίδιος ο Δημήτρης Τσοβόλας, αυτό δεν ήταν μια προτροπή στον κόσμο "δώσε τα λεφτά στον κόσμο να κερδίσουμε τις εκλογές". Ήταν μια συγκέντρωση, ο κόσμος, εκεί που μιλούσε ο Παπανδρέου, άρχισε να φωνάζει "Τσοβόλας". Ο Παπανδρέου που είχε συνήθεια να κάνει διάλογο με την πλατεία, έκανε ένα λογοπαίγνιο και έτσι έμεινε. Μια χαριτωμενιά! Απλά έχει μείνει μέχρι και σήμερα ότι αφορούσε την οικονομική πολιτική. Αλλά δεν ισχύει», είπε αρχικά για την πρώτη φράση.

Όσον αφορά στη δεύτερη, σημείωσε: «Το “Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες” δεν το είπε ο Τσώρτσιλ. Τη μέρα που μπαίνουν οι Ναζί στην Αθήνα, η εφημερίδα Ακρόπολις το βγάζει στο πρωτοσέλιδό της και είπε ότι ειπώθηκε στην Αγγλία. Δεν ξέρουμε ποιος το είπε. Ξέρουμε σίγουρα ότι δεν το είπε ο Τσώρτσιλ και δεν υπάρχει καμία άλλη καταγραφή. Αυτή η σύγχυση υπάρχει και για άλλον λόγο, πέραν ότι κολακευόμαστε γιατί είναι σαν να δίνουμε το στίγμα. Όταν αργότερα, το 2007, είχε βγάλει μια ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας ότι δεν το είπε ο Τσώρτσιλ και το 2010 το Υπουργείο Εξωτερικών πέταξε ένα βίντεο ότι το είπε αυτός. Αλλά αν δει κάποιος, θα καταλάβει ότι δεν το είπε αυτός, δεν ήταν η φωνή του. Είχε γίνει μία λαθροχειρία από το Υπουργείο Εξωτερικών».

«Ο Νίκος Μπελογιάννης έχει αναγνωρίσει και η ελληνική πολιτεία αδίκως καταδικάστηκε και εκτελέστηκε ως προδότης. Μετά τον Εμφύλιο ήταν στην Ελλάδα, είχε έρθει να βοηθήσει τον παράνομων οργανώσεων του ΚΚΕ, συνελήφθη. Παράλληλα με την περίοδο που ήταν στη φυλακή και ετοιμαζόταν να δικαστεί βρέθηκε ένα δίκτυο ασυρμάτων που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του ΚΚΕ. Υποστηρίχθηκε ότι κάνει κατασκοπεία και με άλλους συντρόφους του εκτελέστηκε Κυριακή χαράματα. Σε μέρα και ώρα που δεν έκαναν ούτε οι Ναζί στην Κατοχή. Στη διάρκεια της δίκης, δόθηκε στον Μπελογιάννη ένα γαρύφαλλο και έχει μείνει ότι ήταν κόκκινο. Στην πραγματικότητα είχε ένα αχνό χρώμα. Ήταν ή λευκό ή ροζ», ανέφερε σε άλλο σημείο.