Γιώργος Παπαδόπουλος: «Νόμιζα ότι παθαίνω τα πάντα, ξάπλωσα στον δρόμο...» - Σοκάρει με την εξομολόγησή του για τις κρίσεις πανικού

«Κατέληξα στο νοσοκομείο...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDP PHOTO
NDP PHOTO

Σε μία σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε ο Γιώργος Παπαδόπουλος, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Tik Tok. Ο αγαπημένος τραγουδιστής εξομολογήθηκε στους ακολούθους του ότι από μικρός ταλαιπωρείται από κρίσεις πανικού.

Υπενθυμίζουμε ότι φέτος απολαμβάνουμε τον γνωστό τραγουδιστή μαζί με την σύζυγό του Γαλάτεια Βασιλειάδη στο J2US. Το ζευγάρι βρέθηκε πρόσφατα στην εκπομπή της Super Κατερίνα. Εκεί η Γαλάτεια αποκάλυψε την άγνωστη σχέση που έχει με την Άντζελα Δημητρίου (δείτε εδώ).

Η αποκάλυψη του Γιώργου Παπαδόπουλου για τις κρίσεις πανικού

Ο τραγουδιστής αποκάλυψη μάλιστα και την μεγαλύτερη κρίση πανικού την οποία έπαθε πριν από μερικά χρόνια που είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Κάτι που δεν ξέρατε για εμένα Νο.4. Από πολύ μικρός είχα κρίσεις πανικού μέχρι και σήμερα, όχι τόσο έντονα σήμερα, έχω βρει έναν τρόπο να τις διαχειρίζομαι μόνος μου, δεν έχω ζητήσει βοήθεια από ειδικό».

«Το 2012 είχα τη μεγαλύτερη κρίση πανικού μέχρι σήμερα. Ήμουν σε ένα ταξί στην οδό Κατεχάκη στην Αθήνα, νόμιζα ότι παθαίνω τα πάντα, κατέβηκα από το ταξί, ξάπλωσα στον δρόμο. Κατέληξα στο νοσοκομείο και ο γιατρός μου είπε ότι ήταν απλά μια κρίση πανικού. Απλό δεν είναι γιατί όποιος το περνάει ξέρουν τι εννοώ. Προσπαθώ να το λύσω χρόνια, εύχομαι σε όσους συμπάσχουν υπομονή και ψυχραιμία».

Τι είναι η κρίση πανικού

Η κρίση πανικού είναι μια αιφνίδια περίοδος έντονου άγχους, ψυχολογικής διέγερσης, φόβου, στομαχικών διαταραχών και αδιαθεσίας που σχετίζεται με μια ποικιλία σωματικών και νοητικών συμπτωμάτων. Υπολογίζεται ότι μέχρι 4% του πληθυσμού υποφέρει από σοβαρές και συχνές κρίσεις πανικού ενώ στις γυναίκες η πάθηση είναι δύο έως τρεις φορές συχνότερη σε σύγκριση με τους άνδρες.

Η εμφάνιση των επεισοδίων τυπικά είναι απότομη, ενώ μπορεί να μην υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αιτία, ωστόσο υπάρχουν και οι κρίσεις πανικού που εμφανίζονται πάντοτε κάτω από συγκεκριμένες καταστάσεις (π.χ. όταν κάποιος είναι σε κάποιο μέρος με πολύ κόσμο-αγοραφοβία) ενώ πολλές φορές ο φόβος ότι θα επέλθει μια κρίση πανικού, είναι ικανός από μόνος του να προκαλέσει τα συμπτώματα της κρίσης.

Οι κρίσεις πανικού επηρεάζουν τον κάθε άνθρωπο διαφορετικά. Άτομα που έχουν βιώσει στο παρελθόν κάποια κρίση πανικού μπορούν μερικές φορές να "αντέξουν" την κρίση χωρίς να παρουσιάσουν εξωτερικά συμπτώματα, ενώ σε αντίθεση άτομα που βιώνουν την κρίση για πρώτη φορά μπορεί να πιστέψουν πως παθαίνουν έμφραγμα ή νευρικό κλονισμό.

Πηγή: Wikipedia