Μαρία Μπακοδήμου: Η εξομολόγηση του συνεργάτη της που την συγκίνησε - «Σκεφτόμουν μήπως κάνω κάτι λάθος;»

Τον αγκάλιασε

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Μαρία Μπακοδήμου: Η εξομολόγηση του συνεργάτη της που την συγκίνησε - «Σκεφτόμουν μήπως κάνω κάτι λάθος;»

Σε μια άκρως προσωπική εξομολόγηση προχώρησε ο συνεργάτης της Μαρίας Μπακοδήμου, Κωνσταντίνος Αρτίτσας, το πρωί του Σαββάτου 16/3, στην εκπομπή Γεια σου. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις της Ελένης Φουρέιρα, σχετικά με τον γιο της. Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στα σχόλια που δεχόταν σε πιο μικρή ηλικία, με την παρουσιάστρια να συγκινείται και να τον αγκαλιάζει.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελένη Φουρέιρα παρευρέθηκε σε συνέδριο για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο και προχώρησε σε μία βαθιά εξομολόγηση, αποκαλύπτοντας ρατσιστικά γεγονότα που βίωσε η ίδια εξαιτίας της αλβανικής της καταγωγής, αλλά των εμφανίσεων που κάνει ως pop star. Η τραγουδίστρια μεταξύ άλλων μίλησε και για τα ομοφοβικά περιστατικά στη χώρα μας κάνοντας μία σχετική αναφορά και στο μεγάλωμα του γιου της (δείτε εδώ τι αποκάλυψε).

Η συγκίνηση της Μαρίας Μπακοδήμου για τον συνεργάτη της

«Το έχω ζήσει γιατί στο σχολείο δεν ήμουν το συμβατικό αγόρι που έπαιζα ποδόσφαιρο. Μπορεί να έπαιζα με κορίτσια. Κι αυτό μεγαλώνοντας σε μία κοινωνία που έχουμε ριζωμένες κάποιες αντιλήψεις, όπως ότι το αγόρι πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο, να μην κλάψει.

Θυμάμαι τον εαυτό μου ότι σκεφτόμουν τι γίνεται και μήπως κάνω κάτι λάθος; Δεν το είχα πει στους γονείς μου γιατί φοβόμουν ότι αν τους πω πως στο σχολείο κάτι συμβαίνει θα στενοχωριούνται, οπότε το έπαιρνα μέσα μου, αλλά όσο μεγαλώνεις δεν σε νοιάζει» εξομολογήθηκε ο δημοσιογράφος.

«Έχεις συγκινηθεί με αυτό» είπε η Μαρία Μπακοδήμου αγκαλιάζοντάς τον.

Η συγκίνηση της Μαρίας Μπακοδήμου για την προσωπική της εξομολόγηση

Πριν από λίγο καιρό η Μαρία Μπακοδήμου πήρε την απόφαση να ξεκινήσει το δικό της podcast και στο πρώτο επεισόδιο που θα δημοσιεύσει "ανοίγει" την καρδιά της, όπως ανέφερε στον αέρα της εκπομπής του ΣΚΑΙ, Γειά σου, το μεσημέρι της Κυριακής 10 Μαρτίου.

Οι συνεργάτες της, λοιπόν, αποφάσισαν να παίξουν κάποια αποσπάσματα, ώστε να δώσουν μία γεύση στους τηλεθεατές. Διάλεξαν κάποια και από τα πιο συγκινητικά κομμάτια, όπου η παρουσιάστρια μιλάει για τις κρίσεις πανικού, τη διάγνωση με το αυτοάνοσο που της άλλαξε τη ζωή και την χειρότερη φάση της. Μέχρι και η ίδια "λύγισε" και δάκρυσε ακούγοντας την εξομολόγησή της.

«Θα σου εξομολογηθώ δικά μου κομμάτια από μια δύσκολη διαδρομή σε μια πολύ κακή περίοδο της ζωής μου, που είναι χρήσιμο να ξέρεις για τη δική μας σύνδεση εδώ μέσα. Κάποια χρόνια πίσω στη ζωή μου, έγιναν πολλές και σημαντικές αλλαγές. Πολλές φορές ένιωθα ότι αν δεν ουρλιάξω θα τρελαθώ. Εκείνη την περίοδο, γνώρισα και τις κρίσεις πανικού… Η πρώτη με βρήκε στο αυτοκίνητο. Οδηγούσα και ένιωσα έναν πόνο στο στήθος και τρομερή αδυναμία να ανασάνω. Τότε ήταν απόλυτα σαφές ότι ήταν μία φάση μεγάλης κρίσης. Αλλά αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις, που λέει και η μαμά μου που μαθαίνει γι' αυτή τη φάση μου από εδώ», αναφέρει σε ένα σημείο.

Ενώ στη συνέχεια, επισημαίνει: «Πολύ γρήγορα και εντελώς τυχαία διαγνώστηκα με ένα αυτοάνοσο, αρκετά επικίνδυνο. Μου άλλαξε τη ζωή. Με έβαλε σε άλλη διαδρομή και με έκανε καλύτερη. Στην αρχή της διάγνωσης του αυτοάνοσου, θύμωσα πολύ με τον εαυτό μου. Και έκανα αυτό που ήξερα να κάνω καλά και πάντα. Άρχισα να τον "δικάζω". Γιατί τόσο πολύ φοβόμουν να βάλω όρια στους ανθρώπους που αγαπούσα…».