Xρήστος Βολικάκης: «Υπάρχει κάτι πίσω, έχει να κάνει και με...» - Τι απαντά ο δικηγόρος του για την ανακοίνωση της UCI

«Προκαλεί πολλά ερωτηματικά η δημοσιότητα που πήρε το θέμα...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ
NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Για τον σάλο που έχει ξεσπάσει γύρω από το όνομα του Χρήστου Βολικάκη, μίλησε το πρωί της Κυριακής 17/3, ο δικηγόρος, Αναστάσιος Ντούγκας, μέσα από την εκπομπή Ακόμα δεν είδες τίποτα. Πριν από λίγες ώρες, έκανε τον γύρο του διαδικτύου η απίστευτη ανακοίνωση, που εξέδωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) σχετικά με τον παγκόσμιο πρωταθλητή ποδηλασίας

Πιο αναλυτικά, η εν λόγω ανακοίνωση αφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στη Βραζιλία, στους οποίους είχε διακριθεί ο Βολικακής και σύμφωνα με την νέα ανάλυση, που έγινε στο τότε δείγμα του 2016 - βρέθηκε απαγορευμένη ουσία στο αίμα του (δείτε εδώ).

Η απάντηση του δικηγόρου του Χρήστου Βολικάκη

«Σίγουρα υπάρχει κάτι πίσω από όλο αυτό, κάτι έχουμε στο μυαλό μας. Έχει να κάνει και με την Επιτροπή αλλά και με την προβολή Βολικάκη από τη συμμετοχή του στο Survivor... Δεν υπήρχε λόγος να ανοιχτεί αυτό το δείγμα από την στιγμή που είχε ελεγχθεί. Μπορεί να γίνει επανέλεγχος αλλά ποτέ δεν μπορεί ένα αρνητικό δείγμα να βγει θετικό. Δεν έχει ανοιχτεί το δεύτερο μπουκαλάκι δείγματος. Περιμένουμε να μεταβούμε στην Ελβετία για να ανοιχτεί και το δεύτερο μπουκάλι.

Αν δείτε την ιστορία εξαρχής, προκαλεί πολλά ερωτηματικά η δημοσιότητα που πήρε το θέμα. Εμείς, ενώ στείλαμε επιστολή που συναινούμε να ανοιχτεί και το δεύτερο δείγμα και η Επιτροπή δημοσιοποίησε στα Μέσα ότι βρέθηκε ντοπαρισμένος. Αυτό δεν είθισται να γίνεται. Πώς βγαίνει μια τέτοια ανακοίνωση; Μιλάμε για την παγκόσμια Επιτροπή μέσω της ελληνικής.

Η ελληνική το δημοσιοποίησε. Δεν είναι έτσι ακριβώς η ιστορία των πραγμάτων. Δεν μας λένε ποια ουσία είναι ενώ ζητήσαμε με έγγραφο να μας πουν... Έχουμε σημαντικό στοιχείο στα χέρια μας που αποδεικνύονται αυτά που λέμε. Αν κάνετε λίγη υπομονή, η ιστορία έχει τρομερό ενδιαφέρον. Είναι ένα σημαντικό email που είχε άλλον αποδέκτη και ήρθε στα χέρια μας» ανέφερε ο δικηγόρος.