Ορφέας Αυγουστίδης: «Έχω παίξει σε παραστάσεις για τέσσερα άτομα, δεν πληρωνόμουν και δεν είχα λεφτά να φτάσω στο θέατρο»

Η εξομολόγηση του πρωταγωνιστή για τις επαγγελματικές δυσκολίες

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ορφέας Αυγουστίδης: «Έχω παίξει σε παραστάσεις για τέσσερα άτομα, δεν πληρωνόμουν και δεν είχα λεφτά να φτάσω στο θέατρο»

Ο Ορφέας Αυγουστίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ, όπου μίλησε για τη θεατρική παράσταση «Ο Άσχημος» στην οποία πρωταγωνιστεί, αλλά θυμήθηκε και την εποχή που είχε παίξει σε σχεδόν άδειο θέατρο.

«Τώρα ζούμε κάτι καινούριο, γιατί “επιτρέπεται” στους νέους ηθοποιούς να τολμήσουν να εκτεθούν στην τηλεόραση, αν τους προσφερθεί δουλειά. Παλιότερα έπρεπε να διαλέξουν, δεν γινόταν, απαγορευόταν να παίζεις στο θέατρο και στην τηλεόραση, ειδικά σε καθημερινό. Τώρα νομίζω ότι ο κόσμος μπορεί να δοκιμάσει τα πάντα, αρκεί να το στοχεύσει», είπε αρχικά ο Ορφέας Αυγουστίδης.

Δείτε επίσης: Μαρία Τζομπανάκη για Ορφέα Αυγουστίδη: «Όταν τέλειωσε η παράσταση έκλαιγα με λυγμούς...» - Η έκπληξη και η συγκίνηση για τον γιο της

Στη συνέχεια εξομολογήθηκε ότι δεν ήταν πάντοτε καλά τα πράγματα στα θέατρα όπου εμφανιζόταν, αφού μέχρι πρόσφατα μάλιστα είχαμε περιορισμούς λόγω Covid. «Είναι “κάπως” να λέμε ότι είμαστε στην εποχή των απανωτών sold out. Και δεν είναι “εποχές”, είναι ανάλογα με την παράσταση. Έχουμε ζήσει Covid και την οικονομική κρίση», δήλωσε ο Ορφέας Αυγουστίδης και συνέχισε: «Όταν ξεκίνησα να παίζω στο θέατρο θυμάμαι τα εισιτήρια σε απλά θέατρα να είναι 5-6€ πάνω από τις τιμές που είναι σήμερα, 20 χρόνια μετά. Αυτές οι τιμές των εισιτηρίων δεν γύρισαν ποτέ πίσω».

Η εξομολόγηση του Ορφέα Αυγουστίδη για τις επαγγελματικές δυσκολίες

«Έχω βρεθεί σε παραστάσεις που ήταν γεμάτες, έσκιζαν και δεν πληρωνόμασταν, δεν είχαμε λεφτά να φτάσουμε στο θέατρο. Ή εποχές σε μικρά θέατρα, άδεια, τα πάντα. Αν ξέρεις για ποιο λόγο κάνεις αυτή τη δουλειά δεν αλλάζει τίποτα. Ήμασταν τρεις και έχουμε παίξει για τέσσερις ένα βράδυ. Το επόμενο ήταν έντεκα. Φυσικά δεν χαίρεσαι, αλλά βρίσκεις δύναμη και λόγο να το κάνεις, χωρίς να απευθύνεσαι σε χιλιάδες. Όταν τελειώνει η μέρα αυτό που σου μένει είναι αυτό που έχεις μοιραστεί με τους συναδέλφους σου στη σκηνή, στις πρόβες και κάποιοι αργότερα θα σου πουν ότι τους άρεσε», κατέληξε ο Ορφέας Αυγουστίδης.